Kampioenswedstrijd F1 tegen Gulpen F2 op 15 mei

Datum

15 mei 2013 18:45

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk was het dan zover. Nadat op woensdag 31 april van koploper VV Keer F1 was gewonnen, moest het kampioenschap worden binnen gehaald. Met twee wedstrijden minder gespeeld en twee punten minder moest één van de resterende wedstrijden gewonnen worden. Deze thuiswedstrijd tegen FC Gulpen F2 was dan ook de 1ste en mooiste kans. FC Gulpen F2, op één na laatste in stand, kwam op bezoek op de Wippertseheide. Om stipt 18.45 uur klonk het 1ste fluitsignaal van scheidsrechter Patrick Baggen voor de eerste 20 minuten.

Er werd gekozen voor de volgende beginopstelling (8-tal):

Topdoelman Rik Mullenders in doel, met als verdedigers Ole van Ophoven en Mika Bouvrie. Op het middenveld werd begonnen met Levi van Noorbeek, Erfan Herawe en Joes Grouwels. De voorhoedespelers die zouden starten waren Sjoerd Reumerman en Raf Hoen. Omdat Raf Hoen nog moest plassen kwam Sam Bergsteijn binnen de lijnen. De eerste reserves (helaas) waren Wesley Janssen, Kay Vrijhoeven en Raf Hoen. De gasten uit Gulpen waren al heel snel na de aftrap de bal kwijt aan Berg dat heel gretig begon en al binnen twee minuten 1-0 scoorde door een doelpunt van talent Levi van Noorbeek. De 2-0 volgde al heel snel omdat Gulpen niet sterk genoeg was om de gretige spelers van Berg af te stoppen. Sam Bergsteijn maakte binnen 4 minuten
de 2-0. Omdat Gulpen heel kort bij elkaar speelde en de voetballers van Berg daar eigenlijk geen raad mee wisten, bleef het mooie positiespel een beetje achterwege.
Heel veel duels speelden zich centraal op het middenveld af. Middenvelder Joes Grouwels had er op een gegeven moment genoeg van en pakte, de voor hem neergevallen bal, in één keer op zijn rechterschoen en scoorde een schitterend doelpunt met een heel hard strak schot van ongeveer 15 meter. Zo was het 3-0 en eigenlijk kon al niets meer gebeuren. Het gejuich aan de zijlijnen en achter de doelen werd harder en harder. Zou het gaan gebeuren!! De wedstrijd ging op zelfde niveau verder zonder veel mooie combinaties. Het wisselen van spelers was ook al begonnen, waardoor de posities niet meer zo goed waren bezet. Ook Kay Vrijhoeven speelde lekker zijn wedstrijdje mee. In deze fase van de wedstrijd vielen de mooie acties van Sjoerd Reumerman, met bal aan de voet, het meest op. Na ruim 10 minuten gespeeld te hebben, kwam de bal aan de linkerkant voor de voeten van de altijd sterke Erfan Herawe. Hij trok zich niks aan van de vele Gulpen spelers die voor het doel stonden en trapte de bal beheerst achter de doelman van Gulpen en zo was de 4-0 een feit. Dit was tevens de ruststand.
Nadat de jongens wat gedronken en geoefend hadden, om samen te juichen bij een eventueel kampioenschap, werd met de 2de helft begonnen. Doelman Rik en de uitstekende verdedigers Ole van Ophoven, Mika Bouvrie en Wesley Janssen hadden weinig werk. Doordat ze soms doorschoven werd het drukker en drukker op het middenveld. Het voetballen werd wat rommeliger doordat Gulpen kort op elkaar voor doel bleef staan. Ook de pogingen van Sjoerd Reumerman, Raf Hoen en/of Sam Bergsteijn, om via zijkanten voor het doel te komen, liepen vaak vast. Uiteindelijk was het weer Levi die uit een hoekschop van Joes Grouwels, bij weer een druk moment voor doel, de bal op zijn linker nam en de 5-0 scoorde. Omdat doelman Rik geen werk had kwam hij zelfs tot aan de middenlijn om mee te voetballen. Voor Berg volgden vele hoekschoppen. Er werd van alles geprobeerd. Raf Hoen trapte nog op de rechterkruising en Sam Bergsteijn op de lat, na een direct uit de lucht gepakte hoge bal. Uiteindelijk scoorde toch Sam Bergsteijn de 6-0 toen een bal vanaf links hem aan de rechterkant voor de voeten viel. Beheerst werd de bal in het doel getrapt. Dit was tevens de eindstand.

Na het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Patrick Baggen, kon het feest beginnen met knallende champagne, confettispuiten en het uitreiken van de kampioensbeker. Na een hapje en een drankje in het kampioens-T-shirt, volgde de huldiging in de kantine. Alle spelers kregen uit handen van hoofdjeugdleider Vincent Jacobs een blijvende herinnering van de vereniging aangeboden.