Datum

11 maart 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Ditmaal geen sociaal wetenschappelijke beschouwingen vooraf. Ook geen historische vergelijkingen, of een cultureel informatieve boodschap. We gaan het alleen hebben over de wedstrijd. Want het was EINDELIJK weer eens een wedstrijd. Vaak genoeg stond Berg 4 al na drie minuten met 0-4 achter, of was het een eenrichtingsverkeer richting Bergs doel, zodat het bij de thee al (bij gemiddeld 0-8) totaal oninteressant was om de rest van de wedstrijd te blijven volgen.  Neen. Deze zondag begon Berg 4 zowaar met de bedoeling om de wedstrijd (blijft toch een mooi woord, hè?) te gaan winnen. Coach Vincent was afwezig, dus was het aan John D overgelaten om de boel te regelen. En zijn opstelling voor de eerste helft was niet verkeerd gezien het feit dat Berg bij rust vóór had mogen staan. Want de betere kansen waren voor hen. Geuldal kwam dan weliswaar op voorsprong, Berg wist hen steeds goed op te vangen en –vooral over links- goed door te stoten tot het vijandelijk doel. Enkele keren werd de achterlijn gehaald, en was het een misser van de spits (Raymond U) of een te korte voet (Erik U) waardoor het niet gelijk werd. Dat werd het een kwartier voor tijd WEL, dankzij een prima actie over rechts (Erik U), een prima voorzet, en een oplettende Maurice v N, een intikkertje.  Geuldal kon het spel niet naar zich toe trekken, de wedstrijd (..) kon beide kanten op. Hoe sneu was het dan ook dat het net Tarik moest zijn, toch een van de meest gewaardeerde en vaste aanspeelpunten binnen het team, een verkeerde inschatting maakte bij het uitverdedigen;  zijn pass werd onderschept en direct tot 1-2 omgetoverd. En dat 1 minuut vóór de pauze. De thee smaakte bitter.

Dus werd met enkele omzettingen fris begonnen aan de tweede helft, er was toch immers nog niets verloren? Nou …..  Drie minuten. BINNEN drie minuten. Stond het al 1-3. (niet te geloven!) Zo lang goed partij geven en dan gelijk na rust toch 1-3 achterstaan. Nu mogen we wel stellen dat het toch een wedstrijd bleef, want Berg combineerde goed mee, probeerde de vijandelijke zestien te bereiken, soms met succes. En zo kwam er een kwartier voor het einde weer verse hoop in de Bergse harten. Maurice v N stond voor de tweede maal op de juiste plek, nu voor de 2-3. Zijn VIJFDE van dit seizoen! (Topscorer?) Het antwoord van Geuldal kwam twee minuten later. Een doorbraak over rechts, een lage voorzet en een knappe afwerking, in de dekking , van … ja,.. Jezus?  Of zijn broer? Berg stond weer twee doelpunten achter, en daar bleef het bij. Marco moest nog tot tweemaal toe attent ingrijpen om een vijfde treffer te voorkomen, al verdenken we hem ervan dat hij ZELF voor de problemen zorgt waarna hij een redding kan inzetten en zodoende als held door het team gehuldigd kan worden. Hmmm. Man van de wedstrijd? LEX! We hebben hem op geen fout kunnen betrappen.