Datum

8 april 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Thuis werd Berg al weggespeeld door Willem I, en in Maastricht werd dat nog eens dunnetjes maar heviger over gedaan. Ook nu weer bleek (de niet geregistreerde!) Zachary van Willem I een aparte turbomodus te bezitten waar zelfs Messi jaloers op zou zijn. Wat hij doet bij het vijfde team van Willem I blijft een raadsel. In de eerste helft was hij nog enigszins af te stoppen, waarschijnlijk omdat ook de spelers van Berg nog wat lucht hadden. Dat wil overigens niet zeggen dat Berg goed speelde. Want Willem I hoefde nooit lang op balbezit te wachten. Zij vingen de Bergse aanvalspogingen vroeg op, combineerden er lustig op los, strakke passes, snelle positiewisselingen, en speelden Berg vaak genoeg zoek. Na tien minuten was het al 2-0. Berg probeerde de bal in de ploeg te houden maar werd steevast opgejaagd door de jonge tegenstanders. Zachary en Co maakte er soeverein 4-0 van alvorens Berg ver genoeg doorbrak om een doelpoging te wagen. De eerste liep nog op niets uit, maar de tweede poging werd warempel IN DOEL GESCHOTEN!! Omvallend van verbazing en geluk is me even ontgaan wie gescoord heeft. Dat zou Dave kunnen zijn? Of Maurice natuurlijk! John D was van mening dat het Huib was, maar ja… kom nou.. even serieus.

En na een lange pauze, onderwijl genietend van de langbenige dames en hun hockeyspel op het naastgelegen veld, mocht Berg proberen Willem I weer tegen te houden. Nou lukte dat in het begin wel weer, maar naarmate de tijd verstreek, de wedstrijd vorderde, kwam Willem I er steeds makkelijker langs. Het werd eenvoudig 5-1 6-1 7-1 (penalty) en 8-1. Berg trachtte mee te voetballen om zodoende met combinatiespel een der spitsen te vinden. In de tweede helft waren dit Ruud en Maurice (later Huib). Ergens tussen de achtste en de twaalfde treffer van  Willem I wist Berg weer een aantal keren over de helft te komen. Intussen wilde iedereen bij Willem I scoren, dus waren er minder middenvelders en verdedigers op hun eigen helft te vinden. En daardoor wisten Dave, Vincent, Maurice/Huib en Ruud wat vaker gevaarlijk te worden. Berg scoorde zelfs een tweede treffer maar vanwege een sterk innerlijk euforisch geluksgevoel ben ik ook de maker van DAT doelpunt weer kwijtgeraakt. John riep weer Huib’s naam, maar nou roept john wel vaker wat. Ik zou eerder geloven dat Zachary een own goal gescoord had, want die scoort wel erg makkelijk, altijd en overal.  En zo kabbelde de wedstrijd richting einde. Nou ; BERG kabbelde, terwijl Willem I aan een eindsprint begon. En in die laatste minuten liep de score nog behoorlijk op. Alles leek hen ook te lukken. Zelfs een mislukte voorzet van , … jah.. Zachary, dus,, het wordt nou eentonig,… zeilde in een keer achter Lex de hoek in. Berg wist nog EENMAAL gebruik te maken van de ruimte achterin bij Willem I en scoorde nog een derde treffer. Gevolgd in de laatste minuut, gelijkna de aftrap, door de dertiende en laatste voor Willem I van deze wedstrijd. Nu maar hopen dat zij kampioen worden in deze klasse en plaats maken voor een gelijkwaardigere tegenstander. OF hopen dat Zachary (en nog iemand misschien?) zich inschrijft bij de club en dan op het eerste elftal mag gaan meedoen.