Datum

27 mei 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

Nog één hobbel op weg naar het WK (kijken). Eén wedstrijd alvorens men een nauwelijks verdiende zomerstop mocht aanvangen. En dat zou zijn tegen RKVVL, een ploeg welke men met een beetje meer inzet, techniek, conditie, kennis van zaken, overzicht, standvastigheid, doelgerichtheid, balvastheid en geluk makkelijk met een nulletje of 5 had kunnen oprollen in Maastricht. Maar ja, Berg 4 heeft nagenoeg elke wedstrijd vijf of meer  bovengenoemde eigenschappen ontbeerd om de competitie bevredigend te mogen doorlopen. Sporadisch (tegen SCG thuis 4-2, of SVME uit 2-1) steeg men boven het nulpunt uit. Maar deze laatste wedstrijd mocht Berg spelen zoals men dat elke wedstrijd zou willen doen. Een nagenoeg gelijkwaardige tegenstander welke na een korte, goede wedstrijdperiode op achterstand wordt gezet, waarna de wedstrijd soeverein en gecontroleerd uitgespeeld word. Want precies DAT gebeurde tegen VVL, een tegenstander die over beide wedstrijden gezien de meest prettige tegenstander bleek. Geen kapsones, geen gezeur, acceptatie van nagenoeg alle beslissingen van de scheidsrechter. Zowel thuis (4-2 winst VVL) als uit, de wedstrijd waar dit verslag over gaat. Fair-play prijs voor RKVVL 5 dus.

Nochtans duurde het redelijk lang voordat er iets spannends gebeurde in deze wedstrijd. Beide ploegen tastten elkaar af, het middenveld werd nauwelijks overschreden. Steevast werden passes onderschept of duels op den tegenstanders helft verloren. De twee verdedigingen bepaalden het wedstrijdbeeld.  Totdat Tarik na 25 minuten een corner mocht nemen vanaf rechts; hoog voor het doel richting tweede paal waar een oplettende Maurice perfect de bal in de touwen knikte. Berg leek daarna een fractie beter te spelen dan VVL. En in de 33e minuut mocht Mika een frommelgoal intikken na wat gepruts voor het VVL doel. 2-0 voor Berg. En om die lelijke goal goed te maken had Ruud D wat moois in gedachten; even VOOR de pauze pikte hij de bal op vlak voor de punt van de zestien, en met een harde droge trap verdween de bal in de linkerbovenhoek. Een prachtdoelpunt. 3-0 voorsprong bij rust.

En dat (denk aan Iason thuis) is iets waar Berg 4 moeite mee heeft. Wat men moet doen bij een 0-6 achterstand weet Berg 4 maar al te goed, zij zijn ervaringsdeskundige , maar een 3-0 voorsprong bezorgt Berg 4 de kriebels. En dus werd het drie minuten NA rust al meteen 3-1 (weer geen nul…). Een hoge bal zeilde pardoes achter Marco in het doel. Daarna nam Vincent –op aanraden van Marco- een rigoureuze beslissing; de twee jonge vleugelspitsen werden achterin geposteerd. Daardoor werd nagenoeg elke aanvaller van RKVVL niet alleen bij gebeend, maar zelfs overlopen. Weliswaar kon Berg ook niet echt meer een vuist maken, maar Berg kon wel de tegenstander vroeg opvangen, het tempo uit het spel halen, en zo de wedstrijd consolideren (prachtig woord, weet niet wat het betekent, maar het klinkt goed!) (42pnt dubbele woordwaarde bij Scrabble). Daarbij was het ook geen perfect weer om een stormloop te organiseren , vreselijk warm, er waren maar liefst vijf drinkpauzes nodig om de spelers rechtop te houden. WATER wel te verstaan… De wedstrijd eindigde in een verdiende 3-1 overwinning voor Berg. De spelers kregen na de wedstrijd nog net genoeg tijd om zichzelf vol te laten lopen met tarwe/gerstedrankjes  alvorens een enorm noodweer de grasmat van het hoofdveld omhoog tilde, waardoor de wedstrijd van Berg 1 geen doorgang kon vinden. Maar ja, de hoofdact, Berg 4 , was immers afgelopen, dus, who cares?

Berg 4 hoopt volgend seizoen mee te doen in een aangepaste klasse, een leeftijdsgeoriënteerde klasse, de 58+ klasse regio Zuid II. Daar zullen zij waarschijnlijk als oudste team te boek staan. Hopen op een kampioenschap doet Berg 4 al JAAAREN, tevergeefs, (science-fiction). Misschien kunnen zij dat in die klasse eens waarmaken. De club heeft inmiddels 13 sport-rollators met sprintbanden besteld voor het team. O ja, topscorer dit seizoen werd Maurice v N, 11 in totaal, met enkele PRACHTIGE goals daarbij. Ver achter hem gevolgd door Tarik I, Bram S en Ruud D, met elk 3 treffers. Enige voetnoot; Bram schoot die drie er in EEN wedstrijd in; de 3-3, de 4-3 en de 6-4 tegen Iason 2. Tot onze spijt moeten we vermelden dat Luc, Dean en Marcel de handdoek in de ring lijken te gooien. Jammer, en overbodig. Het was een eer en een plezier met jullie te mogen ballen, en ik hoop dat we dit laatste bericht binnenkort mogen herzien. Tot zover; bedankt Heren.