Datum

19 mei 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Het publiek dat men bij de wedstrijden van Berg 4 aantreft is niet al te veelzijdig. Het zijn meestal dezelfde soort mensen, met dezelfde geestelijke gebreken. Zij die een zware hang hebben naar zelfdestructie, mensen met licht masochistische trekjes, of zij die tegen beter weten in nog hoop hebben eens een goede wedstrijd te zien van Berg 4. Deze zondag maakten zij echter een goede keus om naar Berg 4 te komen kijken. En, nee, niet vanwege het voetbal, maar vanwege het prachtig zonnige voorjaarsweer waar ook de spelers van mochten genieten. Want, jah, dat voetbal… we hebben het wel nog steeds over Berg 4. En nou moesten zij ook nog eens tegen Schimmert, een van de titelkandidaten voor de titel in deze klasse. Normaal gesproken speelt Berg 4 dan gelijk tegen zo’n ploeg. Maar deze zondag was het al vlug, heel vlug, duidelijk dat dat er niet inzat. In de 6e, 10e, 14e en 17e minuut scoorde Schimmert op kinderlijk eenvoudige wijze. De vlugge grote achterstand doet vermoeden dat Berg kansloos was. Maar eigenlijk werd er door hen beter gevoetbald dan tegen, pakweg, Hulsberg in de eerste helft. Berg kon geregeld de bal rond laten gaan, enkele malen zelfs meer dan een minuut. Maar zodra de blauwen in balbezit kwamen was het gelijk paniek in de tent. Schimmert had enkele snelle handige jongens voorin lopen die snelle combinaties op de mat kunnen leggen. En dus mochten zij enkele keren door combineren tot aan de doellijn.   Voor de pauze werd daar nog een vijfde treffer aan toegevoegd, voor de vorm. De twee kansjes die Berg in de eerste helft kreeg werden niet afgestraft waardoor de tweede helft slechts een formaliteit werd.

Berg kon die tweede helft WEL wat meer terugdoen. John ging WEER op doel, zoals in het masterplan van vorige week, ditmaal omdat Marco noodgedwongen naar de kant moest. Schimmert liet Berg wat meer de bal rondspelen, en dat resulteerde na tien minuten in een aanval over links die bij Michel voorin eindigde. Nee sorry, die eindigde eigenlijk pas in het doel, daar waar Michel de bal met geweld naar toe duwde. 1-5, en bij deze score verlenging, na de 1-5 voor Berg uit de heenwedstrijd. Nee, U leest dit goed. 1-5 voor Berg die dag…. Maar toen had Dean met drie treffers een goede dag. Nu zat dat er nooit in. Schimmert freewheelde lekker naar 1-7. Berg deed wat het kon; en niet alleen maar stug verdedigen, maar ook proberen aan te vallen, te combineren. Het werd dan wel niet meer spannend deze wedstrijd, maar daardoor bleef het wel leuk, want de doelpunten BLEVEN komen. Een bij Schimmert afgekeken aanval zorgde voor de 2-7; balletje over links, achterlijn, terugleggen en hard ingeschoten door Luc. Maar ja, 40 seconden later gevolgd door de 2-8. En na de 2-9 hield ook de scheidsrechter het voor gezien. De wedstrijd werd afgefloten voordat de vernedering met een tiental tegentreffers voltooid kon worden. 2-9, een behoorlijke score. Een terechte score, want de blauwwitten waren simpelweg sneller, fitter, en vooral jonger dan de thuisploeg. Maar ja, welk team in deze klasse bij Berg 4 is dat niet. En zoals de zelfbenoemde wijsgeer Hendrikus H Geijselaers ooit verwoordde; “een futloze ploeg kan niet presteren, zoals een lekke bal niet kan rollen”.