Datum

22 september 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk is het edele voetbalspel ook voor Berg 4 weer begonnen. En naar aanleiding van de forse veegpartijen in de afgelopen seizoenen hadden Vincent en Erik maatregelen genomen. Zij hebben flink geïnvesteerd om de teamprestaties omhoog te krikken. Zo moest er aandacht worden besteed aan alle drie de linies om het behalen van meer punten te bewerkstelligen. Daarom hebben zij onlangs een doos valiumpillen gekocht, om meer rust binnen het team te krijgen. Daarnaast zijn er condooms aangeschaft voor de verdediging, voor meer zekerheid en veiligheid, en een professioneel dartbord om te trainen op het behalen van veel punten. En het laatste item kan ook worden gebruikt om een derde helft aantrekkelijker te maken. O ja, en voor het geval deze maatregelen geen succes zouden hebben heeft Vincent twee hengels aangeschaft voor Marco en Mario. Voor zichzelf heeft Vincent alvast een doos zakdoekjes geregeld. Hij kent zijn team door en door…

Die zakdoekjes zijn tegen RKUVC beide helften goed van pas gekomen. Want in de eerste helft, waarin Berg 3x scoorde konden Vincent en Erik hun tranen goed drogen. Tranen van ontroering en geluk om te beginnen, want Berg dicteerde grotendeels het spelbeeld, kreeg ook de mooiste kansen, en Mario en Michel (die in zijn eentje de hele UVC verdediging voor schut zette!) zorgden voor de Bergse treffers voor de pauze. Ik hoor U nu denken “Berg scoorde 3x….”, en dat klopt. De mooiste treffer kwam van John, een lange bal richting zestien en een lichte touchering van de bal met zijn haardos was voldoende om de bal prachtig over de keeper heen onder de lat te laten zeilen. Jammer dat het zijn eigen keeper was. Maar toch een reden om die zakdoekjes te gebruiken. (En die hengel). 2-1 bij de rust voor de groenen.

Intermezzo: Groenen, ja. Want Berg was dan wel van plan groots en spectaculair in spiksplinternieuwe spetterend wonderschone en hippe tenues het veld op te komen, maar aan de andere kant stond dus RKUVC, de enige tegenstander dit seizoen die OOK in zwart/wit speelt. Dus na een minuutje showen voor de (lege) tribunes mochten de spelers hun nieuwe outfit weer opvouwen en verruilen voor een donkergroen ouder tenue. Tarik liet voorafgaand aan de wedstrijd nog weten dat  “bij de start van een nieuw seizoen een nieuw tenue past”. Sorry, maar ik vind drie punten toch ECHT een leukere start van een nieuw seizoen dan mooie outfits.

(Maar eerlijk is eerlijk; ze zijn inderdaad mooi. Dank aan de sponsoren en de heren keuzeverantwoordelijken).

Maar dan de tweede helft. (…..) Laten we beginnen met minuut 49. Want dan hoef ik niet te vertellen dat de grootste tegenstander van Berg 4 in die eerste minuten Berg 4 ZELF was. 46e minuut, misverstand in de achterhoede, vrij baan voor UVC spits richting Marco. 48e minuut, Marco moet ver uitlopen om een oplopende UVC-er te stoppen, hij schiet de bal echter in de voeten van een UVC middenvelder die vanaf 40 meter raak schiet. 49e minuut, Botsing tussen John en Jo, de UVC spits loopt dus weer alleen richting Marco. Berg hoefde de bal dus niet meer in eigen doel te schieten of koppen, maar het komt op hetzelfde neer. 2-4 dus. En toen pas ging het spel weer verder waar het na 45 minuten gestopt was. Berg had licht de overhand, UVC kwam niet meer echt tot een kans. De enkele (bijna) kans die Berg kreeg ging er lange tijd niet in. Een kwartier voor tijd lukte het wel en mocht Berg weer even hopen op meer. Maar niet veel later maakte de verdediging haar laatste blunder en kwam de eindstand vast te staan op 3-5.

Positieve punten; A: Berg 4 was niet de mindere, en dat biedt perspectief. B: De selectie was nagenoeg compleet, en grotendeels FIT. C: Berg 4 gaat straks in hun nieuwe tenues VEEEL beter voetballen. Of in ieder geval; veel slechter kan toch niet. D: De TEMPO zakdoekjes zijn hun geld meer dan waard. Uithuilen op de bank is een plezier met zoveel absorptievermogen.

Negatieve punten; A: De condooms werken niet. En B: Een dartbord heeft geen directe invloed op behaalde punten bij voetballen.  Volgende halte: Heer 6. Noot aan Vincent; haal vast een nieuwe lading zakdoekjes.