Datum

19 januari 2020 10:30

Accommodatie

Onbekend

Alarmfase 1 bij Berg 4, want er kwam weer eens een laagvlieger op bezoek in het dorp. SCHIMMERT 3, bungelend op de één na laatste plaats van de ranglijst met 4 punten kwam bij Berg langs. De eerste tegenvaller voor Berg kwam al vóór de wedstrijd, waar de spelers verteld werd dat de nieuwe tenues tot nader order op de plank gelegd worden. En nee, dit is geen tactische zet van de teamleiding. Dus mocht Berg 4 als vanouds in hun “café Sjengske” outfit het plastic betreden. En het team voelde zich gelijk gedwongen om als vanouds prutswerk af te leveren. ALHOEWEL dit in de eerste helft nog meeviel. Schimmert kwam niet makkelijk langs de laatste Bergse  linie. Achterin werd degelijk stand gehouden tegen de Schimmertse pogingen om al combinerend Marco te bereiken. Schimmert kreeg daardoor geen grote kansen in de eerste helft. De grootste kans die Schimmert kreeg (letterlijk KREEG, jammer genoeg) werd dankbaar door hun spits in ontvangst genomen en tot 0-1 verwerkt. Foutje bij Berg achterin…. Maar nog geen twee minuten later stond het weer gelijk. Een vrije trap van Tarik kwam voor het doel eerst in een kluts terecht waarna Vincent K op de juiste plek stond om de bal in te schieten. De wedstrijd paste zich daarna steeds meer aan het weer aan; van acceptabel (niet te koud), naar niet heel erg slecht (droog), naar bedenkelijk (bewolkt) tot aan slecht (regen!!). Het werd NET niet erbarmelijk. Dees wist net op tijd te fluiten om de spelers nog enigszins droog in de kleedruimtes te krijgen.

En daar werd door Berg 4 flink gesmeed aan snode plannen om Schimmert in die tweede helft af te slachten. Het team werd op  diverse plaatsen gewijzigd, elke speler kreeg individueel een takenpakket met bijbehorende werkomschrijving. De risico-inventarisatie voor het middenveld en de veiligheidsinstructies voor de verdediging werden breed uitgemeten en met een koffer vol opdrachten en een ketel vol gekookt optimisme huppelde Berg 4 weer het veld op. En U raadt het al; na drie minuten kon die koffer al ongeopend weggegooid worden. En het optimisme koelde even snel af. Schimmert liep domweg door de verdediging heen richting Marco en schoot hard de 1-2 in. Alle plannen bij Berg konden, hup, in de afvalbak. En dus prutste Berg daar verder waar het in de eerste helft opgehouden was. Bij Schimmert werd vaker de lange bal gehanteerd, die steevast door de lange spits werd doorgekopt. En meermaals verkeek de Bergse verdediging zich op die tactiek waardoor een der buitenspelers de doorgekopte bal kon oppikken en kon oprukken naar Marco.  Zo viel dan ook de 1-3. Berg ging achterin 1 tegen 1 spelen waardoor iets meer druk op het Schimmertse middenveld en hun achterhoede kwam te liggen. Berg kreeg sporadisch een mogelijkheid tot een doelpoging, maar niets om warm van te worden. Tot 15 minuten voor tijd, toen een bal vanaf links eindelijk eens hard ingeschoten kon worden, de keeper kansloos achterlatend. Berg stroopte de mouwen eens goed op, klapte eens in hun handen (kreeg gelijk de 2-4 te verwerken, door slap verdedigingswerk), stroopte de mouwen weer af, en ging net als twee minuten eerder aan de slag om te pogen twee doelpunten achterstand in te halen. ZOO snel dus, scoorde Schimmert hun vierde treffer. Berg kon geen vuist meer maken, de wedstrijd hobbelde naar het einde. Enige hoogtepunt was nog de 2-5; een hoekschop die na winst in een kopduel knap hard ingeknikt werd.

Maar geen paniek; komende week komt de NUMMER LAATST naar Berg toe!!!! DAN zal Berg dus –hopelijk- drie punten aan hun verrassende totaal van dertien(!!) kunnen toevoegen. Tegen SCHARN; een ploeg die tot nog toe slechts DRIE punten heeft weten te vergaren. Even kijken….. die drie punten hebben ze…..hmmmm…. afgesnoept door met 2-5 te winnen…  ja.. bij… AHA!. Bij Schimmert!                   O shit…..