20 oktober 2013 10:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze mooie zondagmorgen mochten de matadoren van Berg 3 aantreden in de inhaalwedstrijd tegen SVME 3 uit Eijsden (Maria Dorp).

Op een heel goed, maar nat veld moesten we spelen tegen een SVME dat pas 3 punten vergaard had. De eerste 3 wedstrijden was men bij SVME slecht bij elkaar gekomen. Nu geen ander team hoefde te spelen, had men natuurlijk 4 mensen van een ander team genomen om voldoende kwaliteiten te hebben om tegen de koploper Berg ’28 3 goed voor de dag te komen.

Berg 3, startte de wedstrijd als volgt:

Marco de kat in het doel.

John, Frank, Jo  en Pascal vormden de achterhoede.

Jean, Tarik en Albert het middenveld en

Patrick C, Maurice en Luc de voorhoede.

Lex, Jorg en Peter starten als reserve.

Hierbij nog de opmerking dat Pascal en Luc (twee basisspelers op papier) het nodig vonden om pas om 10.40 uur op het veld te verschijnen. Door professioneel optreden van Marco, die plotseling zijn handschoenen was vergeten, konden we wat tijd trekken.

Meteen was duidelijk dat we met SVME 3 (en gastspelers) de beste tegenstander zouden treffen van het seizoen tot op heden. Een ploeg met mengeling van oude (1e elftal) en jonge spelers liet zien dat het net zoals ons graag wilde voetballen. Vaak geen lange ballen, maar de opbouw van achteruit waardoor er voor dit niveau een leuke en spannende wedstrijd ontstond.

SVME had 2 goede spitsten en voetbalde net als ons met een 4 mans middenveld waarbij de voorstopper ook nog eens vaak mee kwam opzetten.

Toch hielden we goed stand op een veld waar veel spelers, doordat het veld nat was, veelvuldig op de grond lagen.

Wij wilden ons eigen spel spelen, door via de korte opbouw het middenveld te bereiken zodat deze op deze manier onze voorwaartsen konden bereiken.

Een mooie open wedstrijd werd gespeeld, waarbij veelvuldig mooie faire duels werden afgewerkt met soms onze matadoren als winnaar en soms de groen witten van SVME.

Een mooie aanval over links van ons, startte bij balverovering van good old Frank, die op zijn beurt Tarik bediende. Deze gaf een mooie pas op Patrick C. die de mee opkomende Maurice feilloos vond, die opnieuw het netje wist te vinden. De 0-1 was een feit. Niet veel later veroverde good old Jo de bal op rechts, die kapte 2 man uit, speelde John in, die vond Jean, deze gaf de bal mooi op Maurice die op zijn beurt Luc voor het doel vond en die een zeer mooie aanval over 4 schijven heel mooi afmaakte! Je zou denken de 0-2 is gemaakt en de wedstrijd gespeeld. Helaas vond de grensrechter en ook later de scheidsrechter het doelpunt vanwege buitenspel onterecht. Nog geen 10 minuten later scoort SVME vanaf de zijkant van de 16 meter de 1-1, daar de bal over de zeer goed keepende Marco wordt gelepeld.
Thee drinken met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft kwamen wij sterker uit de startblokken dan onze tegenstander. Peter op de plaats van Jo en Jorg in plaats van Patrick C., Lex kwam na 10 minuten in eerste instantie voor Jean.

Door goed samenspel en goed voetbal in de eerste 20 minuten kwamen er enkele goede kansen. Maurice kopte een bal die hij normaal altijd maakt, net over. Een afstandsschot van Tarik werd ternauwernood door de keeper geweerd en tenslotte werd Maurice in de 16 meter neergelegd die de scheidsrechter op aangeven van de grensrechter er buiten werd gelegd. Tarik schoot de ingestudeerde vrije trap over de muur en werd net door de keeper gepakt

De laatste 20 minuten waren de groen witten van SVME een stuk beter door knullig bal verlies van de moe strijdende matadoren van Berg 3, waardoor een uitslag van 1-1 gezien het spelbeeld terecht was, maar gezien de afgekeurde goal en niet gekregen penalty toch erg zuur. Door wat onderbroeken lol in het kleedlokaal was de teleurstelling snel verdwenen.

Zondag de topper tegen medekoploper Partij 2.