Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

IASON 1 vs Berg'28 4

IASON 1 (zon)

3 - 1

Berg'28 4 (zon)

Competitie

6e klasse 03

Datum

20 september 2020 11:00

Accommodatie

Sportpark IASON te Houthem
Putweg 32
6301 KL
Valkenburg Lb
tel. 043-6041173

Eindelijk kunnen we het weer ergens anders over hebben. Genoeg gekletst over Corona en Trump. Ook is duidelijk dat “Black Lives Matter”. Oh ja, en Grapperhaus is stout geweest, dat kwam er even achteraan. Maar vanaf nu mogen we weer eens ouderwets zeuren over het voetbal van Berg 4. Althans, dat was de verwachting. Met { IASON 1, uit }  op het programma van de eerste wedstrijddag in de krochten van het Limburgse amateurvoetbal dacht Berg 4 meteen aan een nieuw tegendoelpuntenrecord. Vele spelers trokken wit weg bij het zien van de naam van deze eerste tegenstander. Enkelen begonnen gelijk uitvluchten te zoeken als “communie”, “storingsdienst” of “Corona” (ja hoor, daar is tie weer!) en wisten de dans tegen het eerste team van Houthem te ontspringen. Maar de echte diehards, inclusief wat slachtoffers van andere teams die de pech hadden uitgeloot te worden, moesten toch echt de berg af rollen richting Geul.

Daar wachtte een team met kampioensaspiraties hen op. Erik en Vincent bekeken hun pionnen eens goed, fluisterden onderling wat heen en weer en zetten de poppetjes op hun plaats, of op de bank. John en Egon achterin het centrum, voorin Mario met Moo, Daartussenin een mengeling van jeugd en ervaring. Het resultaat was verbluffend. Iason wist de eerste tien minuten niet hoe op dit team te reageren, Berg was langer in balbezit en kwam iets makkelijker op de tegenstanders helft. Rendement werd er echter niet uit gehaald. Erger nog, na tien minuten begon Iason de controle over te nemen. Maar oyoy, wat kwamen ze uiteindelijk een kanjer tegen. De jongste op het veld maar na 15 minuten al man van de wedstrijd. Na een kwartier spelen wist Iason door te breken, en werd er op doel geschoten. Quino hield dat schot tegen waarna de bal op vijf meter  voor het doel voor de voeten van de Iason spits terechtkwam. Die schoot hard in….. waar de bal na een katachtige reactie alsnog werd tegengehouden (KLEMVAST!) door een flitsend springende Quino. Slechts twee maal eerder zag ik zo’n prachtige redding. (Italië-Belgie 0-0 1980 Dino Zoff,, Man United-West Ham U 3-0 1993, Peter Schmeichel). @ Quino; zoek die twee namen maar eens op….. En dus dankzij hem kon Berg op een 1-0 voorsprong komen. En door Björn natuurlijk, die na 21 minuten een vrije trap perfect langs de muur in de verre hoek schoot.

Daarna wilde Quino gelijk doorstoten naar Barca, want hij besloot in de 33ste minuut ook nog eens een aan Iason toegekende penalty te stoppen. Jammer genoeg werd die bal in tweede instantie alsnog tot 1-1 ingeschoten. Maar erger nog; Quino blesseerde zich daarbij. Mario moest de spitspositie voor die onder de lat verruillen.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Berg iets tekort kwam. Het balbezit was voor het overgrote deel voor Iason, dat daar ook duidelijk beter mee omsprong dan Berg. De snelheid van de twee spitsen bij Iason werd maximaal benut in het eerste kwartier na rust, met als gevolg twee treffers, waarmee de strijd gestreden leek. 3-1. Iason bleef aandringen en kreeg af en toe een kans. Naarmate de tijd wegtikte begon Berg wat meer mee te voetballen. Enkele minuten voor tijd werden nog twee goede kansen gecreëerd, waarvan er eentje op de paal werd gemikt door Moo. Maar 3-1 is uiteindelijk een uitslag die recht doet aan het spelbeeld.

Zo bewees dit team het ongelijk van de thuisblijvers. Met wat inzet, goede wil, en twee hele goeie keepers wordt zelfs dit Berg 4 niet meer afgeschoten. Er zullen teams in deze klasse zijn die dit seizoen niet zo goed zullen weg komen tegen Iason. En Berg 4? Hopelijk volgende week weer met een complete en ijzersterke spelersgroep tegen Geuldal. De stakkers. Die weten niet wat hun overkomt !!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!