Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

vv Bunde 4 vs vv Berg'28 4

Bunde 4 (zon)

8 - 2

Berg'28 4 (zon)

Competitie

6e klasse 03

Datum

4 oktober 2020 10:00

Accommodatie

Sportpark Heiveld
Heiveld 2
6241 EK
Bunde
tel. 043-3646253

Bunde 4 uit. Altijd lastig. Zeker gezien het feit dat het team welk Berg 4 vorig seizoen met 0-8 afslachtte, niet kon promoveren vanwege het alom aanwezige Corona. Dus konden we met vreugde uitkijken naar een tweede potje “wegwerken, tegenhouden en toch flink verliezen”. Aangekomen te Bunde bleek dat team 4 van Bunde een betere warming-up aan het uitvoeren was dan welke eerste divisie ploeg dan ook. Het team sprintte het kunstgras helemaal aan stukken. Er werden ballen op doel gekogeld waar elke zuid Amerikaanse generaal jaloers op zou zijn. Berg werd alleen al moe van ernaar kijken. De tactiek van Berg 4 stond vooraf al vast; tijd rekken, maakt niet uit wat de stand zou zijn. Zelfs het koffiedrinken bij Frank, de reis naar Bunde en het omkleden werden tergend langzaam uitgevoerd. Maar om 10.02h stond iedereen daadwerkelijk op zijn plaats en kon de wedstrijd beginnen. Om 10.06h stond het 3-0 voor Bunde.

We kunnen het jammer genoeg niet spannender maken. 10.14h was het 6-0. Berg wilde die eerste minuten enigszins mee voetballen, maar had daar de snelheid en kwaliteit niet voor. Daardoor kon Bunde bij elke overname op het middenveld doorspurten richting Ruud, die inmiddels betreurde dat hij HIER en niet bij de forellenkwekerij in Meerssen was gaan vissen. Dit equivalent van een doorsnee Vader/Zoon toernooi werd een afstraffing voor de Bergse oudjes, daarbij mijn excuses voor die ene Bergenaar die jonger is dan 46 jaar. Bunde (gemiddeld 23jr) bleef doordrukken. Berg kon weinig terugdoen. Alleen Mario schoot eens een keer vanaf 18 meter op doel. En BJORN sprintte een keer naar de zestien om een vrije trap te nemen, maar was bij aankomst ZOOO moe dat hij het aan Tarik moest overlaten (om de bal in de handen van de keeper te schieten). Pas in minuut 45 had Berg succes. Mario werd neergehaald in de zestien, waarna het ditmaal MAURICE was die zijn sprint van de dag uitvoerde. Hij wist, nagenoeg uitgeput, de bal gelukkig WEL in doel te werken. 8-1 ruststand.

En nu zou men verwachten dat het afkraken van Berg 4 een vervolg zou krijgen in die tweede helft, met een pakkende filmtitel als “Bundes Eleven”, of “The Magnificent Seven”. Maar Vincent J had andere plannen. Nu kunnen we het als BRILJANTE Tactiek betitelen zoals hij Berg die tweede helft het speelveld op stuurde, OF we tellen het als een blunder dat hij niet gelijk met de juiste opstelling en spelwijze was begonnen. Zeg het maar. Berg zou gaan spelen met VIJF verdedigers (tegen 2 Bunde aanvallers), 4 verdedigende middenvelders en Mario als eenzame spits. De uit te voeren opdracht bestond uit vooral bouwtermen, zoals Ingraven en Dichtmetselen. Daarmee wist men Bunde behoorlijk te frustreren, zij kregen te weinig ruimte om de bal lekker rond te spelen, of om op snelheid hun tegenstander eruit te lopen. De jongeren bleven wel de hele tweede helft de betere ploeg, maar wisten geen enkele keer een 100% kans te krijgen, afgezien van wat mogelijkheden om te schieten vanuit de tweede lijn. Ruud stond echter een degelijk potje te keepen in de tweede helft, en samen met zijn vijf verdedigers wist hij elke bal uit doel te ranselen. Een kwartier voor tijd werd Bunde zelfs behoorlijk  voor schut gezet. EEN goeie lange bal was voor Mario voldoende om de bal vanaf afstand over de Bunde goalie  te lobben voor de enige treffer in die tweede helft. 8-2. En die 1-0 winst in de tweede helft was voor Berg 4 zowat genoeg om met een gevoel van overwinnaar van het veld te lopen. Hulde aan alle spelers, aan het team, dat dit kleine succes over de streep heeft weten te trekken.  Alleen Peter van S wilde nog apart in dit verslag genoemd worden, en had daar alles voor over getuige zijn quasi ordinaire knokpartij met zijn directe tegenstander. Nou Peter, hier is jouw moment van glorie. Hij had WEL gelijk dat het een slimme zet was. Want omdat BEIDEN naar de kant werden gestuurd moesten ZIJ die snelle en slimme spits missen. En WIJ misten alleen maar Peter……

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!