Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Najaar 2020 Wedstrijddag 1 Abdissenbosch

Berg'28 45+1

2 - 1

Abdissenbosch 45+1

Competitie

1e klasse 3

Datum

18 september 2020 20:00

Accommodatie

Sportpark De Lelie
Europaweg-Noord 165
6374 CH
Landgraaf
tel. 045-5310640

Vlak voor de tweede helft van het seizoen 19/20 sloeg het noodlot toe. Week 11 2020; Berg en UOW waren net thuis na een vriendschappelijk potje voetbal in Schaesberg of Rutte vond dat iedereen maar thuis moest blijven, want COVID 19 was gearriveerd. Schijnbaar waren de eerste 18 COVIDDEN ongevaarlijk, maar voor deze moesten we binnen blijven. Het leven zoals we dat kenden vond een roemloos einde. Sport, evenementen, feestjes, werk. Het werd allemaal afgelast. (Dat had EEN voordeel; het songfestival ging OOK niet door!)

Naarmate men meer over het virus te weten kwam, werden de beperkingen opgeheven. Maar tal van nieuwe regels die verzonnen werden, bleven gehandhaafd. EENTJE daarvan werd bij het eerste optreden van Berg 7x7 veelvuldig toegepast; DE ANDERHALVE METER REGEL. Vaak werd de tegenstander zelfs meer ruimte gegund. Tegen Abdissenbosch kon John D daardoor ongehinderd een dieptepass al vlug in de wedstrijd omtoveren tot 1-0. En in een wedstrijd van slechts 15 minuten is een 1-0 vaak “dodelijk”. Zo niet bij Berg. Want ondanks dat zij een duidelijk overwicht hadden, had Abdissenbosch genoeg aan klein gaatje (van anderhalve meter….) om de 1-1 in te prikken. Gelukkig wist Fred het team te redden met een 2-1 vlak voor tijd.

Hellas daarentegen was van een ander kaliber. Een sterkere ploeg die eerder stoort, en beter combineert dan Abdissenbosch. In een gelijk opgaande strijd had Berg eigenlijk weer op 1-0 moeten komen te staan. Maar na een puike voorzet vanaf rechts kegelde Henri de bal snoeihard tegen de lat. Hellas deed dat beter. Zij schoten de kans die elk team wel eens krijgt in een wedstrijd goed in, om zo met 0-1 te winnen.

Om bij te blijven zou Berg nu wel moeten winnen van Schinveld, dat ook met 0-1 verloren had van Hellas. Even leek het erop dat Berg het niet zou redden tegen dit Schinveld. Ruud D bleek gelukkig goed wakker te zijn deze warme nazomer vrijdagavond. Hij hield dit keer de nul en voetbalde ook nog eens goed mee waardoor Berg steeds van achteruit kon opbouwen. Maar het was een lange pass vooruit die uiteindelijk voor de winst zou zorgen. Raymond, die de hele tijd al vrolijk heen en weer dartelde, plukte die bal voorin op rechts op en verschalkte de keeper met een strakke schuiver. 1-0.

DUS! Bleef Berg in de race voor het klassement. Intussen was Landgraaf-Hellas 0-0 gebleven, en kon Berg de nieuwe fusieclub fc Landgraaf voorbijsteken bij winst. Ook hier waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Er werden niet veel kansen gecreëerd dankzij goed verdedigen aan beide zijden. Het was dan ook een individuele actie van Landgraafs nummer 5, die na een vlugge counter een tegenstander omspeelde en de bal in de voeten van zijn spits schoof, die vrij stond op twee meter van het doel. 1-0. En ook nu weer bleek dat een 1-0 voorsprong vaak beslissend is bij zulke korte wedstrijden. Liefst ZEVEN van de tien wedstrijden kenden deze uitslag. Berg wist geen vuist meer te maken in de korte tijd die hen restte. Met 2 winst, 2 verlies, staat Berg precies in het midden op de ranglijst. Een plek die volgens Jumbo-Visma beter is dan de koppositie. Maar ja, na het desastreuze verlies van P Roglic moeten we maar niet teveel van hun tactiek opvolgen. Volgende keer gewoon weer 80% inzet, 40% snelheid (incl 30% van Roger) en 110% geluk (afdwingen!) en we staan zomaar weer bovenaan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!