8 september 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een zomerstop van 4 maanden en een goede voorbereiding waarin enkele oefenwedstrijden met een positief resultaat werd afgesloten, mochten de Berg2Bazen zondagmiddag aantreden voor de aftrap van de competitie tegen het tweede elftal van de gastvereniging SCG uit Gronsveld.

Waar het hoofdterrein qua kwaliteit te wensen overlaat, gold dat eveneens voor de start van de eerste wedstrijd van het seizoen. Waar er herhaaldelijk door trainer Jack Reiss op gewezen werd om scherp te starten, moest er na een kleine 5 minuten toch voor de eerste keer gevist worden uit het Bergse doel . Na een bekeken pass door de Bergse verdediging werd er koeltjes afgerond door 1 van de Gronsveldse spitsen.

Waar dit in het verleden nog wel eens leidde tot frustraties, werd nu op een volwassen manier gehandeld, de mouwen opgestroopt en bleek SCG een te kloppen tegenstander. Na een splijtende pass en een goede persoonlijke actie van Lars (Goessen), kon de doelman van SCG alleen nog maar aan de noodrem trekken en kon de scheidsrechter alleen maar naar de stip wijzen. De strafschop werd feilloos door spits Koen van der Linden binnen geschoten. Enkele minuten daarna werd een goede Bergse aanval binnen geschoten door Jeroen Stassen, die daarmee voor zichzelf bewees dat hij een twijfelende start goed kon omzetten in een positief resultaat. Complimenten hiervoor! De 2-1 bleek later ook de ruststand.

In de tweede helft werd verwacht dat de gasten uit Gronsveld de kleedkamers zouden uitstormen om de achterstand ongedaan te maken. Waar wij echter wekelijks naar de Eredivisie moeten kijken hoe Graziano Pelle de ballen al hangend in de lucht inkopt, hebben we in Berg een speler die gelijke kwaliteiten vertoont. Met een aantal kopdoelpunten van (gelegenheids)spits Koen, konden de Bergse supporters smullen van en juichen voor een aantal mooie aanvallen en liepen de Berg2Bazen al gauw uit naar een 5-1 voorsprong. Met een ongelukkige tegentreffer die de 5-2 op het bord zette, leek de laatste voetballende bijdrage van de gasten geleverd. Na dit doelpunt besteedde de tegenstander, zonder hier lang bij stil te willen blijven staan, hun energie aan onderlinge frustraties en enkele richting de scheidsrechter. Hierdoor kon de thuisploeg via doelpunten van Koen, Kay en Wesley uitlopen naar een 8-2 overwinning.

Met de eerste driepunter in de pocket, kon voor de eerste keer het Bergse strijdlied gezongen worden in de kleedkamer en kunnen we aankomende zondag met een positieve instelling afreizen voor de uitwedstrijd tegen Geusselt Sport! Maar nu nog eerst even genieten…

Doelpunten:

5x Koen van der linden

1x Kay Biermans

1x Jeroen Stassen

1x Wesley Lardinois

Selectie:

Jeroen Drummen; Michel Senden, Ruben Laenen, Jorg Essers, Lars Goessen; Jeroen Stassen (2de helft: Jari Harings), Kay Biermans, Eric Ubaghs (2de helft: Olaf Corten); Dennis Hendriks (2de helft: Wesley Lardinois), Koen van der Linden, Mitch Spronck (2de helft: Christian van Kan).