Datum

15 september 2013 10:30

Accommodatie

Onbekend

Met een lekker warm schijnend ochtendzonnetje, vertrok een 13(!) koppige selectie voor de uitwedstrijd naar Geusselt Sport 4. Met de absentie van een volledige achterhoede door blessures en een aantal afwezigen door omstandigheden, beloofde het geen makkelijke opgave te worden ondanks de forse nederlaag van de tegenstander in de eerste competitieronde.

Het prachtige hoofdveld van RKASV leende zich voor een mooie pot voetbal en ondanks dat de thuispartij 10 minuten voor de wedstrijd nog met 3 spelers de warming-up aan het doen waren, bleek bij aanvang van de wedstrijd dat er geen sprake was van onderschatting. In de eerste minuten ging het veldspel beide kanten op, maar na 10 minuten lag de bal voor de eerste keer achter de Maastrichtse doelman. Na een goede aanval belandde de bal voor de voeten van Dennis (Hendriks), die zonder al te veel nadenken de bal onberispelijk in de linker benedenhoek schoof.

Daarna volgde een rommelige periode waarin er over en weer nogal wat mogelijkheden ontstonden, maar waar beide ploegen het spoor qua voetbal een beetje bijster waren (Trainer Jack citerend: “Hotse- botse-knots voetbal”. Aan deze periode kwam een einde na het 2de doelpunt van Bergse zijde. Na een soortgelijke aanval als bij het eerste doelpunt kwam deze keer de bal voor de voeten van Rien die op zijn beurt de keeper kansloos liet met een mooie schuiver in de rechterhoek. Na dit doelpunt kwamen de gastheren wat beter in hun spel en door wat omzettingen naar aanleiding van een wissel als gevolg van een blessure van Egon, ontstond er wat onrust in de Bergse verdediging. Hiervan maakte een van de Maastrichtse spitsen gebruik en scoorde met een bekeken stiftje de aansluitingstreffer. Dit betekende niet het laatste doelpunt voor de rust… Vlak voor rust wist de doelman van Geusselt sport een eerste schot uit een Bergse corner te keren, maar wist een oplettende Wesley (Lardinois) de bal hard tegen de touwen te werken. De ruststand werd hierdoor 3-1.

Bij het betreden van de kleedruimte, schrokken we van de aanwezigheid van een van de steunpilaren van het elftal. Door omstandigheden kon hij niet aanwezig zijn bij de eerste helft, maar dat weerhield Kay (Biermans) niet om kort na rust zijn stempel op de wedstrijd te drukken… Met een afstandsschot van ruim 20 meter, wist hij de niet sterk keepende Maastrichtse doelman te verschalken en leek de wedstrijd op slot te gooien. Maar niets bleek minder waar… De Maastrichtse ploeg bleef aandringen en na de 2-4, beloofde het een spannend laatste kwartier te worden.  Met wat kunst- en vliegwerk werden enkele mogelijkheden onschadelijk gemaakt, maar moesten we in de laatste 3 minuten toch nog de aansluitingstreffer incasseren. Ondanks dat, konden we toch met een goed gevoel naar Berg terugkeren, aangezien dit het laatste wapenfeit van de thuisploeg was.

Concluderend mogen we zeggen dat we tegen Geusselt Sport op basis van 3 zaken gewonnen hebben: spelvreugde, inzet en kameraadschap.  Laat deze facetten belangrijk zijn voor de rest van dit seizoen!

Doelpunten:

10’ 0-1 Dennis Hendriks,  32’ 0-2 Rien Bemelmans, ’43 1-3 Wesley Lardinois en ’58 1-4 Kay Biermans