Datum

22 september 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een goede seizoenstart met 2 gewonnen wedstrijden, stond vanmiddag het treffen met het 3de elftal van RKVVL Polaris op programma. Na een turbulent weekje, waarbij er een overleg plaatsvond met enkele spelers van het tweede elftal, moesten we het vandaag stellen zonder de vaste waarden Michel (Senden), Olaf (Corten) en Jorg (Essers) die meegingen met het eerste elftal. Chapeau hiervoor!

De wedstrijd werd goed gestart en na enkele minuten had de eerste treffer op het bord kunnen staan. Uit een dood spelmoment kon Egon de bal bij de tweede paal inkoppen; echter verdween zijn om laaggedrukte kopbal over het doel heen. Niet lang daarna kon er toch voor de eerste keer gejuicht worden. Na een goede aanval over de rechterflank wist Ronald (Gulikers) zijn tegenstander uit te spelen en de bal voor de slingeren. Daar stond Mitch (Spronck) bij de tweede paal om de bal feilloos tegen de touwen te koppen. Een schitterend doelpunt waar zelfs de tegenstander even van onder de indruk leek.

Echter duurde dit gevoel niet lang, want de fysiek sterke(re) ploeg uit Maastricht had op dat moment het startsein gekregen om zich meer in de wedstrijd te knokken. Zo werd er in eerste instantie nog een doelpunt van RKVVL afgekeurd wegens een handsbal van de scorende speler, echter bleek dit een voorbode voor wat er nog zou komen… Waar Berg al langzaam met de gedachten bij de kleedkamer was, werd er een minuut voor rust nog een (indirecte) vrije trap aan de linkerkant van de 16 meter weggegeven. Waar de Bergse verdediging bezig was met een poging op doel, werd de bal afgeschoven op een inkomende back. Deze schrok in eerste instantie van de hoeveelheid ruimte die hij kreeg, maar wist de bal op een ietwat gelukkige manier in het Bergse doel te schuiven. Dit zorgde ervoor dat de ruststand 1-1 werd.

Voor de tweede helft was de afspraak dat we probeerden om ons eigen spel te gaan spelen door goed gebruik te maken van de vleugels en minder mee te gaan in het fysieke spel van de tegenstander. Bij vlagen lukte dit en werden er enkele kansen gecreëerd die helaas niet de verdiende afronding kregen. Verder mag er wel gezegd worden dat de inzet en motivatie te prijzen valt en er hard gewerkt is om het punt binnen te halen. Waar in het verleden een dergelijke pot ook wel eens verloren werd, sleepten we nu het punt binnen door bij vlagen stevig te verdedigen.

Met 7 punten uit 3 wedstrijden kunnen we zeer tevreden zijn met de gemaakte start! En tevens waren we in de kleedkamer getuige van een primeur…Onze trainer Jack is komende zondag voor de eerste keer in 10 jaar niet fysiek aanwezig bij een competitiewedstrijd wegens familieverplichtingen. Misschien is dat nog wel verrassender dan de goede competitiestart…

Doelpunten:

16’ MitchSpronck

Selectie:

Jeroen Drummen; Eric Ubaghs, Ruben Laenen, Egon Habets, Lars Goessen; Boy Siegersma (Wissel: Jeroen Stassen), Kay Biermans, Rien Bemelmans (2de helft: Igor Trijnes); MitchSpronck (2de helft: André Cornips), Ronald Gulikers, Dennis Hendriks (2de helft: Wesley Lardinois).