Datum

13 oktober 2013 10:00

Accommodatie

Onbekend

Met een groot aantal afwezigen door de verschuivingen naar het eerste elftal en diverse andere redenen, werd er op de gure, regenachtige vroege zondagmorgen vertrokken voor de uitwedstrijd tegen het derde elftal van gastvereniging in Eijsden. Met wederom dank aan een aantal A-junioren en de heren van het vierde, konden we met een 15-koppige selectie voor de tweede keer dit seizoen gaan spelen op het kunstgras. En we zullen het maar niet over de eerste keer gaan hebben… Zoals al eerder dit seizoen gebleken, gaf de ranglijst voorafgaand aan deze wedstrijd geen reëel beeld van de verwachtingen die we moesten hebben van de tegenstander.

In de eerste helft bleek al gauw wat vandaag het spelrecept zou worden: Berg zou zich ver laten terugzakken op de eigen helft, om zo snel te kunnen storen wanneer de tegenstander de middenvelders probeerde  te bereiken. In het eerste half uur lukte dit aardig tot goed en werd er op een aantal mogelijkheden na weinig gecreëerd door Eijsden. We wisten zelfs op voorsprong te komen, nadat Rien vanuit het middenveld vrij voor de keeper werd gezet en de bal in de korte hoek wist te plaatsen. Na het eerste half uur werd de tegenstander sterker en schoof één van de centrale verdediger mee in het middenveld. Alvorens we hier goed op konden anticiperen, lag de gelijkmaker in het net doordat een speler van Eijsden totale vrijheid genoot op de rechterkant van de 16 meter. De bal werd snoeihard in de linkerhoek binnenschoten. Met nog enkele minuten te gaan tot het rustsignaal, leek dit een ruststand waar we vrede mee konden hebben. Echter werd een vrije trap van de zijkant niet afdoende verdedigd, waardoor uit de kluts de bal terecht kwam voor een totaal vrijstaande spits. Deze kon nog een peukie roken en een kop koffie drinken, maar koos er toch voor om snel de ruststand in het voordeel van de thuisploeg te brengen: 2-1.

Met nog een helft te spelen, konden we bewijzen dat er meer inzat dan een nieuwe nederlaag op kunstgras. Maar nog voordat de meeste spelers van Berg bij de les waren, was de eerste vrije kans genoteerd voor de tegenstander. En zoals later bleek zeker niet de laatste… Eijsden wilde vroeg in de tweede helft de voorsprong vergroten en de benodigde afstand creëren om vrijuit te kunnen voetballen. Dit lukte met een van richting veranderd schot en een (zeer) onnodige penalty. Berg bleek voor de rest van de wedstrijd geen schim van de ploeg die het eerste half uur aardig meekon en mag uiteindelijk niet geklaagd worden over deze uitslag.

Misschien dat een week rust goed doet, zodat we over 2 weken de gelegenheid krijgen om deze nederlaag ongedaan te maken…

Doelpunten:

23’ Rien Bemelmans 0-1