Datum

27 oktober 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met dank aan een weekje wedstrijdrust hadden de bazen van Berg 2 zich optimaal kunnen opladen voor de match tegen gedeeld koploperScharn 5. Afgelopen vrijdag, tijdens Halloween, was trainer Jack Reiss onder het genot van een biertje al stilletjes aan begonnen met het geven van diverse aanwijzingen. Deze aanwijzingen werden op zondag vervolgens verder aangehaald en voortgezet. Zo werden goaltjesdieven Wesley Lardinois en Ronald Gulikers herinnerd aan de beloftes (lees: Goals), die zij vrijdag maakten. Nadat alle puntjes op de spreekwoordelijke “i” waren gezet, betraden 22 spelers en 1 scheidsrechter het veld. Meest opvallend gezicht aan Bergse zijde was Michel Defaux. De spits van Berg4 verving doelverdediger Jeroen Drummen die Berg1 diende te versterken deze zondag.

Met de aanwezige forse windkracht leek goed combinatiespel onmogelijk, de Berg2Bazen zetten hier echter een goede strijdlust en wedstrijdmentaliteit tegenover. De tactiek om te starten met windkracht-tegen bleek zich omstreeks de 20e minuut tegen het Bergse front te keren. Een vrije trap op 20 meter van het doel werd door een Scharn 5-speler direct in het doel gepegeld. Door middel van de wind daalde de bal op de laatste 2 meter nog 5 hoogtemeters en verschalkte zodoende keeper Defaux.

Kort hierna had Wesley Lardinois de gelijkmaker op zijn schoen, onder druk van zijn belofte verzuimde de spits met Simpelveldse roots echter de 1-1 op het scorebord te krijgen. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel weer raak. Wéér uit een vrije schop, en wéér met dank aan de wind werd Michel Defaux kansloos gelaten. Berg2 zocht vervolgens tevergeefs naar de aansluitingstreffer, maar schoten van onder andere Dennis Hendriks en Ronald Gulikers troffen geen doel. Rond de 35e minuut werd tegen de verhouding in de 0-3 genoteerd, een indirecte vrije trap werd niet goed weggewerkt waarna de bal in de kluts werd binnengetrapt door een speler van Scharn5. Chris Smitsmans leek vlak voor het rustsignaal nog iets terug te doen namens Berg, maar zijn afstandsknal werd gepareerd door de Scharnse doelman.

In de rust benadrukte Jack Reiss nog eens de goede strijdlust die was geleverd, en motiveerde de Berg2Bazen om die strijdlust nog 45 minuten door te trekken. Berg2 liet zijn trainer dan ook absoluut niet in zijn hemdje staan in de beginfase van de 2e helft. Scharn5 werd meteen bij de strot gepakt, hetgeen resulteerde in diverse kansen. De eerste kans was voor Bergs blonde schoonheid Dennis Hendriks, de blonde parel trof echter paal. Vervolgens kwamen er schoten vanaf randje 16 van achtereenvolgens de ingevallen Olaf Smits en Ronald Gulikers, maar ook zij konden het netje niet laten bollen. Rondom de 65e minuut was er opnieuw een poging van Olaf Smits, ditmaal lag de keeper hem in de weg. De nastoot boodt een geweldige kans aan Egon Habets, de van een blessure terugkerende medewerker van Mosaqua scoorde echter niet en bij Berg2 ebde het geloof langzaam maar zeker weg. Wesley Lardinois zag een inzet vanaf de zijkant nog in het vangnet verdwijnen omstreeks de 70e minuut, voordat de wet van Murphy zich voltrok. Want als de ene ploeg geen van al zijn kansen benut, dan doet de andere ploeg dat wél met die éne. En zo geschiedde.

Na balverlies van meester Ruben Laenen, werd de Berg2 verdediging omzeild en verscheen de 0-4 op het scorebord. Met deze stand trokken beide partijen ook de 3e helft in en zodoende zullen de Bazen van Berg2 zich moeten zien te herpakken voor aanstaande zondag. Daalhof2, eveneens koploper in de 4e klasse reserve is dan de tegenstander. De strijdlust van deze zondag kan dan goed van pas komen, maar het combinatiespel zal beter moeten.

Hoe dan ook is het affiche alvast veelbelovend: zondag 3 november: Daalhof 2 – Berg2Bazen.