Datum

3 november 2013 11:00

Accommodatie

Onbekend

Na de zure 4-0 nederlaag op Bergse bodem tegen Scharn5, troffen de bazen van Berg2 deze zondag wederom een hoogvlieger uit de reserve 4e klasse. Een uitduel tegen Daalhof2 stond op de agenda, voor de kenner van de reserve 4e klasse A een duidelijk affiche: De ervaren rotten uit Maastricht tegen de jonge honden uit Berg en Terblijt.

De opstelling van Berg2 bevatte weinig verrassingen, wel was de tactiek betreffende windkeuze enigszins veranderd. Het spelen van de eerste helft met de wind in de rug genoot nu de Bergse voorkeur. De toss bleek helaas op voorhand van de Maastrichtse tegenstander te zijn en zodoende startte Berg2 alsnog met wind tegen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat beide tegenstanders weinig voor elkaar onder deden. Waar Daalhof2 inzicht en slimmigheid vertoonde, antwoordden de baasjes uit Berg met strijd en passie. Dit alles leidde tot een bijzonder boeiend duel met kansen over en weer. Zo werd de Bergse verdediging meermaals onder druk gezet door middel van slimme steekpassjes. Het sterk spelende centrale verdedigingsduo van Berg2, bestaande uit Chris Smitsmans en Mark Lahaye, anticipeerde hier dikwijls goed op. Toch was het keeper Jeroen Drummen die de uitploeg enkele keren met goed ingrijpen en knappe reddingen op het been hield.

Aan de andere kant was er eveneens een stormloop die zijn weerga niet kende. Zo kwam toekomstig multimiljonair Ronald Gulikers meerdere malen oog in oog te staan met de Daalhofse doelman. Gulikers mikte naast en stuitte op de keeper, doel trof hij echternooit. Zodoende eindigde het eerste bedrijf in de spreekwoordelijke brilstand. Eric van Rijen had toen al het veld moeten verlaten, omdat een slepende enkelkwetsuur hem opnieuw parten begon te spelen. De gespierde womanizer maakte plaats voor Ruben Laenen, aan wie spijkerharde duelsin een dergelijke wedstrijd wel zijn toevertrouwd.

Met de Maastrichtse thee achter de kiezen betrad Berg2 vol goede moed opnieuw het veld. In de eerste minuten van de tweede helft had Olaf Corten, op aangeven van zijn bloed eigen neef Gulikers, de bazen op voorsprong kunnen helpen. Cortenmikte echter over en een paar tellen later was het penvirtuoos Jeroen Drummen die moest ingrijpen op een Daalhofse inzet. Enkele minuten daarna was het weer de nummer 1 van Daalhof die een prachtige vrije trap van Chris Smitsmans uit de kruising ranselde. Het spel golfde op en neer en kansen voor beide ploegen konden niet in doelpunten worden omgezet. Tot aan de 70e minuut…

Uitgerekend Jeroen Drummen die zijn ploeg meermaals redde deze wedstrijd verslikte zich in een indraaiendehoekschop. De Bergse doelman liet de bal door zijn handen glippen en een Daalhof2 speler tikte eenvoudig binnen, 1-0. Het enigszins ontdane Berg2 ging vervolgens strijdlustig op zoek naar de gelijkmaker. Ronald Gulikers was hier vervolgens nog het dichtste bij, maar kreeg de bal niet goed onder controle, waardoor zijn schot doel miste. In de slotminuten trapte ex-Plus’ vulploegmedewerker André Cornips nog een corner op de schedel van Ruben Laenen, maar deze kon de bal niet genoeg naar de grond drukken. Echt grote kansen bleven verder ook uit en zodoende leed het tweede elftal van Berg’28 haar 4e nederlaag dit seizoen. Na 8 duelsblijft Berg2 daardoor steken op 8 punten.

Volgende week wachten de baasjes opnieuw een uitduel. Ditmaal tegen Leonidas 3 uit Wolder, een laagvlieger in de 4e reserve klasse. Als de heren uit Berg en Terblijt de strijdlust en passie van afgelopen 2 duels kunnen doortrekken zijn hier beslist punten te behalen.