Datum

26 oktober 2013 9:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen 2 weken zijn er geen wedstrijden geweest ivm bekervoetbal en herfstvakantie. Het is dan altijd afwachten hoe we deze periode doorkomen.

Deze zaterdag stond de nummer 2 van de ranglijst op het programma. Geusselt Sport F1. Op 1 wedstrijd na hebben ze alles gewonnen. Dit in combinatie met ons wisselvallig spelen, kan alleen maar een moeilijke zaterdag voorspellen.

We beginnen de wedstrijd met het betere van het spel en zijn redelijk goed aan het combineren. Er zijn wat kleine kansjes voor ons, maar helaas zit er net iemand van GS tussen. Dan gebeurt wat vaker gebeurt in de voetbal wet. Als je zelf niet scoort, dan valt het doelpunt aan de andere kant.

Onze prille keeper Jort (die het super doet) trapt uit en de bal komt in de voeten bij de tegenstander en deze scoren de 1-0. Hierna vallen de kopjes omlaag en is ons goede spel tot dusver niet meer zichtbaar. Door het niet houden aan de posities valt ook in de eerste helft de 2-0.

In de rust houden de coaches de inmiddels welbekende donderspeech. Van zowel keeper tot de spits positie worden rustig doorgenomen en iedereen wordt op zijn taak gewezen. Daarnaast is er gehamerd op de duels. Ieder duel in de eerste helft werd bijna verloren. Het leek wel of we een beetje te veel respect hadden voor de tegenstander.

Al vroeg in de tweede helft trapt de keeper van GS uit in de voeten van Sven en deze maakt op een mooie manier de aansluitingstreffer 2-1. Hierdoor krijgen de boys weer goede moed en gaan met zijn allen met volle overtuiging de duels aan en deze worden dan nu ook regelmatig gewonnen. In een corner van Yves welke via het gezicht van de keeper in eigen doel gaat wordt het 2-2. De coaches schreeuwen hun longen uit hun lijf en moedigen samen met de supporters het team aan. We blijven druk vooruit oefenen en dan valt eigenlijk tegen de verhouding de 3-2.

Ondanks deze tegenslag gaat het team verder met hetgeen ze waren begonnen in de tweede helft. Xavier wordt ingebracht in de spits positie door trainer Jo ipv links half en deze gouden wissel resulteert gelijk tot de 3-3. De adrenaline van onze boys giert door hun lijf en dat is ook zichtbaar en hoorbaar. Ze moedigen elkaar goed aan en wijzen elkaar hun positie als ze die even vergeten zijn.

Door een mooie actie van Yves komen we op de verdiende 3-4 voorsprong. Xavier zorgt voor de verlossing en maakt met een mooie aanval de 3-5. Sebastiaan en Luca zorgen er voor dat de getalenteerde spitsen van GS niet meer kunnen scoren. Uiteindelijk komt het verlossende eindsignaal en hebben we de wedstrijd verdiend gewonnen.

Chapeau voor alle boys en we gaan met een goed gevoel naar volgende week.