Datum

1 december 2013 9:30

Accommodatie

Onbekend

Na een zondag niet gebald te hebben wegens een inhaal-/bekerprogramma, mochten we deze zondag voor de wedstrijd met de vroegste starttijd van het seizoen aantreden tegen de koploper uit onze klasse: SV Meerssen 3. Met 9 gespeelde wedstrijden hadden zij nog maar 1 verliespartij op het bord staan en 8 overwinningen; dit betekende dat we voorbereid moesten zijn op een wedstrijd “betonnen”. Aangezien we buiten de afwezigheid van een tweetal vaste waarden (Kay en mark) en de aanvulling van Jorg Hameleersmet een vrijwel fitte selectie konden aantreden, zou wel eens een voorbode kunnen zijn voor een stuntje tegen een vooral ervaren en geroutineerde ploeg als Meerssen.

Op het kunstgras mochten we om 9.30 uur aftrappen en nog voor we het in de gaten hadden stond onze spits Ronald voor de eerste (en zeker niet de laatste keer) oog in oog met de Meerssense doelman. Waar Ronald dacht aan een stiftje, zoals Arjen Robben deze doet in zijn beste dagen, belandde de bal op een ietwat knullige wijze bij de doelman in de handen. De toon was echter gezet…

Meerssen liet daarentegen zien dat ze met een goede balcirculatie uit het niets spelers in een scoringsgelegenheid kunnen brengen. Zo ontstond ook de 1-0… Na een dieptepass vanuit het middenveld, werd 1 van de spitsen in een vrije scoringspositie gezet. Deze twijfelde niet en rondde in de korte hoek af. Daarna volgde een periode waarin Meerssen de bal het werk liet doen, maar niet verder kwam dan een aantal schoten. Daarentegen wisten we zelf met een aantal scherpe counters een 4-tal 200%-kansen te creëren, echter was het vandaag niet de dag van de Afwerking.

Zo bleef het lang in de eerste helft 1-0, maar konden de handen na een goed half uur spelen toch weer op elkaar na een wonderschone Meerssense treffer: de mee opgekomen voorstopper schoof op het juiste moment in en wist met een fantastische lob van buiten de zestien de Bergse doelman te verschalken. Gelukkig werd de rug voor rust nog een keertje gerecht. Ronald verscheen voor de 3e maal alleen voor de Meerssense doelman, maar had een herkansing nodig om het 1e Bergse doelpunt aan te tekenen. Ruststand: 2-1.

In de rust werd duidelijk dat iedereen het gevoel had dat er meer te halen viel dan een verliespartij. Waar we vaker in de eerste minuten moeite hebben met de concentratie, was iedereen scherp en alert. Toch moesten we nog vroeg in de tweede helft de derde tegentreffer incasseren: Bij een hoekschop voor het gastteam, werd bij de 2e paal niet goed gedekt. De Meerssense middenvelder kon vrij inkoppen, maar zijn eerste poging werd nog gepareerd door de Bergse doelman. De herkansing kon echter vrij gemakkelijk binnen gewerkt worden. Toch bleef het geloof in een goede afloop in stand. Met sterk verdedigend werk en opportunistische lange ballen, werden nog enkele mogelijkheden gecreëerd, maar zoals gezegd liet de afwerking of de laatste pass te wensen over. Met een 3-1 eindstand blijft het dubbele gevoel over, want waar de stand op de ranglijst anders doet vermoeden bleek het verschil op het veld te overzien.

De komende 3 weken mogen we aan de bak. Met de uitwedstrijden naar Gronsveld en Wolder en de thuiswedstrijd tegen Geusselt Sport voor de boeg, dienen we voor de winterstop nog de broodnodige punten te gaan halen om onszelf niet in de problemen te brengen. Het wordt weer eens tijd om het strijdlied van Berg te mogen zingen…

Doelpunten:37’Ronald Gulikers2-1;