Datum

15 december 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na opnieuw een zondagje rust betraden de matadoren van Berg 2 de Wippertseheide voor hun treffen met Geusselt Sport 4. Ondanks dat Geusselt Sport in de uitwedstrijd van deze jaargang nog met 4-3 wasverslagen, heerste er enig gevoel van onzekerheid binnen de ploeg. Vele spelers waren namelijk doorgeschoven naar het eerste elftal en daarnaast waren klasbakken als André Cornips en Chris Smitsmans maar een helft inzetbaar. Coach Jack Reiss maakte aan deze gedachtegang resoluut een einde door te stellen dat een wedstrijd altijd gespeeld wordt met de aanwezigen, en niet met de afwezigen. Cruijffiaanser had Reiss het niet kunnen stellen en daarop volgend sprak hij alle vertrouwen in zijn ploeg uit.

De bazen van Berg2 putten duidelijk zelfverzekerdheid uit de woorden van hun coach en pakten de tegenstander vanaf de eerste seconde fel aan. Deze aanpak legde absoluut geen windeieren, want na goed storen van Joey Harings en Ronald Gulikerskon André Cornips simpel binnentikken, 1-0. De 2-0 liet niet lang op zich wachten doordat Berg2 onverstoord door bleef drukken. Twijfel bij Geusselt Sport leidde tot een onderschepping door Berg2 waarna Ronald Gulikers vanaf de zijkant op het Maastrichtse doel kon afstormen. De register accountant stiftte de bal netjes over de keeper heen en de 2-0 was een feit. Na ongeveer een half uur spelen knikte Rien Bemelmans een hoekschop van Wesley Lardinois binnen en noteerde zo de 3-0. Enkele minuten later was het opnieuw een hoekschop van geschiedenis leraar Lardinois die op het hoofd van Bemelmans eindigde. Bergse tongen beweren dat deze poging via de onderkant van de lat áchter de doellijn stuitte, helaas voor Berg2 zag scheidsrechter Jean Kools dit echter anders en daarmee bleef de voorsprong beperkt tot +3.

Vlak voor rust deed Geusselt Sport iets terug. De zeer ervaren John Delamboy en het jeugdig keeperstalent Luc Servais hadden even een miscommunicatie waardoor een Maastrichts been de 3-1 verzorgde. Lang aangeslagen was Berg2 niet, want binnen 5 minuten wist taxichauffeur Chris Smitsmans een vrije schop op het hoofd van Ronald Gulikers te mikken. Gulikers knikte het leer knap in de kruising en schroefde zijn doelpuntentotaal van dit seizoen op tot 6, hierdoor verdreef hij Koen van der Linden eindelijk van de topscorerspositie (Van der Linden zijn doelpuntenaantal van 5 stond namelijk al sinds de eerste wedstrijd tegen SCG).

Na een kwartiertje bijkomen met thee startte de tweede helft. Voetballend gezien zwakte de wedstrijd wat af, qua strijd alles behalve. Met zeer goede inzet gaf Berg nauwelijks kansen weg. Toch verschalkte Geusselt Sport 4 met een van richting verandert schot de verder uitstekend keepende Servais. Bij deze 4-2 kregen de bazen van Berg2 heel even een flashback naar die uitwedstrijd in Maastricht, toen een voorsprong van 4-1 met pijn en moeite over de streep moest worden getrokken. Zelfverzekerd als Berg2 deze zondag was verdrong het deze flashback en namen door toedoen van Joey Harings en Michel Defaux het Maastricht doel opnieuw onder vuur, helaas nog even zonder resultaat. Het slotakkoord bleek uiteindelijk te komen van Dennis Hendriks. Een tikkie-takka dat zijn weerga niet kende begon bij Michel Defaux en eindige via Ronald Gulikers bij blonde god Hendriks die keurig afrondde.

Deze 5-2 was meteen ook de eindstand en brengt Berg2 op 12 punten, een keurige 7e plek in de reserve Klasse 4a. Het verzoek aan de heren van Berg2 om de spirit en strijdlust mee te nemen naar volgende week zondag, dan staat de inhaalwedstrijd tegen Leonidas 3 op het programma.

Doelpunten:
‘2 André Cornips 1-0; ‘5 Ronald Gulikers 2-0; ‘28Rien Bemelmans 3-0; ‘45 Ronald Gulikers 4-1; ‘75 Dennis Hendriks 5-2.