Datum

9 maart 2014 11:00

Accommodatie

Onbekend

In het eerste weekend na de carnaval stond alweer de 4e wedstrijd na de winterstop op het programma. Met een heerlijk warme zomerzon aan de horizon, vertrokken de Berg2Bazen deze keer voor een uitwedstrijd tegen het 2e elftal van SCG uit Gronsveld. Na de laatste matige wedstrijd voor de carnaval in de “burenruzie” met Walram, hadden de bazen wat goed te maken. Met een aangepaste selectie, door een groot aantal afmeldingen, was de verwachting om toch met een goed resultaat uit Gronsveld te vertrekken.

Al gauw bleek in de eerste helft dat het matige veld en het warme zonnetje voor een op- en neergaand spelbeeld zorgde. Waar Gronsveld met lange ballen probeerde de spitsen te bereiken, namen de bazen het initiatief om de middenvelders al opbouwend te voorzien van bruikbare ballen. Beide systemen vertoonden weinig resultaat; de opgelegde kansen voor beide partijen waren in de eerste helft op 1 hand te tellen. Toch werd er voor rust eenmaal gescoord. Uit een afgeslagen corner van de rechterkant, werd de bal feilloos in de linkerbenedenhoek gewerkt door Richard van der Booren. Hiermee werd de ruststand op 0-1 voor de Bazen bepaald.

Nadat trainer Jack ons in de rust had voorzien van de nodige oppeppende woorden, bleek al snel in de 2e helft dat deze interessanter zou worden. Zonder verder al te kritisch te willen worden over de arbitrale leiding, leek het of de goede man enige invloed wilde uitoefenen op het spelbeeld. Waar het resultaat qua het creëren van kansen door de Bazen niet voldoende was, bleek de verdediging echter niet te wijken voor het lange-ballensysteem van de thuisploeg. De sfeer in het veld werd er echter niet beter op. Waar de leidsman zich steeds meer begon te bemoeien met de snelheid van de spelhervattingen en later wild in de rondte begon te zwaaien met gele kaarten, ontstond er een kwartier voor tijd enige oproer. Waar invaller Rien een ietwat ruwe tackle inzette aan de zijlijn nadat ie een minuut eerder een gele kaart had gekregen, meende zijn opponent te moeten reageren met een “stevige schouderduw”. Het resultaat: Rien moest inrukken met zijn 2e gele kaart en de tegenstander kwam er met een gele kaart vanaf, omdat Rien “provocerend gedrag” vertoonde. De Bazen lieten zich echter niet intimideren en bleven vechten voor iedere meter. Dit resulteerde later in een uitstekend uitgevoerde counter, waarbij onze eigen Locadia (Cliff) de doelman passeerde en in een leeg doel de 0-2 kon binnen schuiven. Het verzet van Gronsveldse zijde bleek gebroken en de eindstand stond op het bord.

Zo had deze zondagmorgen een negatieve en positieve zijde:

-         Negatief: De inmiddels 4e (!) rode kaart van dit seizoen werd uitgedeeld aan een speler van VV Berg 2;

-         Positief: De vechtlust en teamspirit van de aanwezige spelers tijdens deze wedstrijd! Voor een aantal spelers was het de eerste gewonnen wedstrijd in competitieverband in het seizoen 2013/2014. Laat dit een voorbode zijn voor de rest van dit voetbalseizoen.

Selectie: Jeroen Drummen; Glenn Smeets, MaikelKoster , Egon Habets, Richard van der Booren; Wesley Lardinois, Kay Biermans, Igor Trijnes; Cliff Reumers, Olaf Corten ©, GinoCurfs; Rien Bemelmans; Michel Senden; Jorg Essers