Datum

15 maart 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2014 op het programma RKDFC. De meesten van ons hadden er nog nooit van gehoord. Het bleek Merkelbeek te zijn. Na een half uur rijden (de Mergelland route duurt iets langer) kwamen we aan in Merkelbeek, de tegenstander was al aan het warmlopen. Enige schrik sloeg onze boys om het hart, wat waren die gasten GROOT. Na enig speurwerk vonden we ons kleedlokaal en trokken we naar het kunstgrasveld voor de warming-up. Om half drie begonnen we aan de wedstrijd. De fysiek sterkere tegenstanders lieten er geen gras over groeien en zochten meteen de aanval en na 7 minuten stond de 1-0 al op het bord en een kwartier later was het zelfs al 2-0.  Het was duidelijk, we waren te slap en wellicht met enig ontzag voor de tegenstander aan de wedstrijd begonnen. Na 25 minuten begonnen we iets beter in ons spel te komen hetgeen in de 28 ste minuut resulteerde in een mooi doelpunt gemaakt door Scott. Het rustsignaal klonk weliswaar 5 minuten te vroeg, maar we moesten hoognodig op adem komen. Na de mierenzoete ranja opgedronken te hebben begonnen we aan de tweede helft. Geleerd van de eerste helft pakten we de tegenstander nu beter aan. Eindelijk begon ons geliefde spelletje te lopen en na een uur spelen was het Jari die een zuiver penalty mooi binnen schoot. Blijkbaar werkte dit als een rode lap op een stier voor onze tegenstanders. De overtredingen werden steeds grover en blijkbaar ontging dit de scheidsrechter allemaal. Hij raakte de controle over de wedstrijd helemaal kwijt. Daar waar tegenstanders rode kaarten moesten krijgen, gebeurde helemaal niets. Het enige rode was de bloedneus van Jim na een moedwillige tik van de tegenstander. We werden sterker en de betere kansen waren voor ons maar helaas konden we ze niet verzilveren. De scheidrechter had ondertussen al enkele spelers voor 10 minuten van het veld gestuurd. Met 2-2 konden we leven en het wachten was op het eindsignaal. Wachten, wachten, wachten, wachten………en dat was niet voor een pizza…….pffffff. En ja hoor de tegenstander rukt nog 1x op richting Bergse doel en scoort de winnende treffer 3-2. Hoe kan iemand zo fluiten (ik kan nu mijn hele arsenaal scheldwoorden opschrijven) we zijn bestolen en daar heb ik dan alles mee gezegd. Volgende week stropen we de mouwen weer op voor de thuiswedstrijd tegen Obbicht/Armada