Datum

13 april 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

Als voorlaatse thuiswedstrijd van dit voetbalseizoen stond een treffen gepland met het derde elftal van Leonidas Wolder. Aangezien we om half 2 nog maar met 11(!) spelers waren, zou het een hele klus worden om vanmiddag de eindstreep te halen met een elftal. Zo mochten we al gebruik maken van de diensten van good-old John Delamboy (die al een wedstrijd op het derde elftal in de benen had) en Dean Speetjens. Voor we de kleedkamer verlieten voor de warming-up, voegden ook Rudy Delamboy en Christian van Kan zich bij de groep. Namens de “vaste kern” van de Berg2Bazen, willen we alle eerder genoemde heren danken voor hun support naar ons toe.

Over tot het voetbal! Zoals we de laatste weken geacteerd hebben, zou het spelrecept niet veranderen: de Berg2Bazen lieten de opponent opbouwen op eigen helft, om op het juiste moment druk te zetten. En zoals iedere tegenstander na de winterstop de Wypertse Heide trotseerden, konden ook de gasten uit Wolder niet omgaan met de staat van het hoofdveld. Dit leidde met regelmaat tot een snelle counter/aanval bij balverlies in de opbouw en mochten we al vrij snel in de wedstrijd de 1-0 aantekenen. Uit een mooi opgezette aanval vonden Ronald en Rien elkaar in de combinatie en mocht laatstgenoemde met een bekeken buitenkantje de bal in de lange hoek schuiven, oog-in-oog met de Leonidas-doelman. 10 minuten later was het wederom raak: via een mooie aanval over de rechterzijde kon de bal goed voorgebracht worden en kon Ronald de bal tegen het net knikken. Met deze 2-0 leek er weinig aan de hand, mede ook omdat de tegenstander niet gevaarlijker werd dan een aantal vrije trappen en hoge ballen die door de Bergse verdedigers goed verdedigd werden.

Na de rust leek het spelbeeld niet te veranderen. En al heel snel stond ook de derde treffer op het bord: waar laatste man en aanvoerder Brenny Evers van Leonidas de kracht van Rien onderschatte, werd deze bij het uitverdedigen gedold en kon Rien de bal afleggen op André, die het leer hard tegen de touwen werkte. Met deze 3-0 leek de wedstrijd op slot te gaan, echter niets bleek minder waar. Het spel werd slordiger en stond het via een bekeken schot en een enorme uithaal binnen een mum van tijd 3-2. Een periode van onzekerheid kondigde zich, zeker ook omdat er weinig lijn meer in het spel zat. Gelukkig viel dan toch de beslissing 10 minuten voor tijd. Waar de lucht uit de Maastrichtse lijven gevloeid was en het opportunisme ietsjes de overhand kreeg, werd wederom André vrij voor de Maastrichtse doelman gezet. Eerst besloot André nog een extra moeilijkheidsgraad toe te voegen door een pirouette te maken, maar uiteindelijke werkte hij goed af: 4-2. Hierdoor was het verzet gebroken en mochten we even later wederom het strijdlied ten gehore brengen in de kleedkamer.

Met 29 punten uit 20 wedstrijden hebben we inmiddels aansluiting gevonden met de bovenste helft van de middenmoot en kunnen we gerust zeggen dat we met de problematiek om een (fitte) wedstrijdselectie bij elkaar te krijgen een zeer goede prestatie hebben geleverd hebben in de tweede helft van het voetbalseizoen. Komend weekend gaan we eerst paaseieren zoeken en kunnen we ons daarna richten op de uitwedstrijd in Heugem.

Doelpunten:

10’ Rien Bemelmans 1-0; 20’ Ronald Gulikers 2-0; 46’ André Cornips 3-0; 78’ André Cornips