Datum

4 mei 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

En zoals er aan alles een eind komt, stond zondag 4 mei de laatste wedstrijd gepland tegen kersverse kampioen SV Meerssen 3. Waar we een uitstekende reeks hebben neergezet na de winterstop, konden we vandaag een welbekende kers op de taart zetten door een goed resultaat te boeken. Je merkte aan alles dat de sfeer luchtig was; zowel bij de kampioenen als bij de Berg2Bazen was er geen druk om een resultaat te boeken. Waar de heren van Walram 2 ’s morgens de 3e periode hadden opgeëist, werd deze wedstrijd afgewerkt voor de statistieken. Voor de wedstrijd werd er een welgemeende felicitatie gegeven in de vorm van een boeketje rozen en besloten we in een erehaag de voltallige Meerssense selectie de hand te schudden.

Zonder onze l(e)i(j)der Robert, werd om half 3 afgetrapt op de toendra die de Wypertse Heide heet. In het eerste kwartier werd al gauw duidelijk, dat we de lijn van de 2e helft tegen Heugem 3 vrolijk doortrokken want het spel was niet om over naar huis te schrijven. Waar we vooral uitblonken in onnodig balverlies en een aantal matige lange passes, waren de gasten uit Meerssen iets zorgvuldiger in balbezit. Dit leidde tot een vroeg doelpunt (0-1), waarbij we niet sterk stonden te verdedigen. Als een wake-up call bleek dit te werken, want hierna keerde de beleving enigszins terug. Dit leidde in het verloop van de eerste helft tot de gelijkmaker van Rien (1-1), die op aangeven van Dennis mocht afronden. Vervolgens vielen we weer terug in een gezapig tempo en Meerssen werd almaar dreigender. Nog voor rust kwamen we op achterstand (1-2), wederom door slecht verdedigend handelen.

In de rust werden er wat aanpassingen gedaan in de opstelling en dit bleek niet ongunstig uit te vallen. Waar Mark steeds vaker de linies achter gesloten hield, het middenveld door Rien en Olaf van het nodige loopvermogen voorzien werd, André en Ronald met hun snelheid de Meerssense verdediging steeds meer onder druk wisten te zetten hadden we nu ook ons Maltees exportproduct ter beschikking: Maikel. Door een bevlogen hoofdpijn,  werd hij de eerste helft aan de kant gehouden. De gelijkmaker (2-2) kwam echter voor 80% van zijn voet; een relatief ongevaarlijke vrije trap van zijn voet werd door iedereen gemist en zo kon André het laatste zetje geven richting de lange hoek. Vervolgens volgde er een kansenregen van Bergse zijde, ook omdat de gasten het voor vandaag voor gezien wilden houden. De ene na de andere mooie kans werd gemist, echter zouden we onze voorhoede tekort doen wanneer zij niet genoemd zouden worden in het 3e en 4e doelpunt. Het mooiste doelpunt werd tot het laatst bewaard: een uitstekende lange bal van de voet van Egon werd door Wesley mooi afgewerkt en zorgde voor de beslissing in de wedstrijd (4-2). Na 90 minuten floot clubscheidsrechter Jean Cools (alias: Poelie) voor het einde van voetbalseizoen 2013/2014.

Omdat Daalhof 2 zijn uitwedstrijd verloor bij RKVVM 2, zijn we dit seizoen op de 6e plaats geëindigd in de Reserve 4e klasse A met 33 punten uit 22 wedstrijden. Met de wekelijks terugkerende zorg van het samenstellen van een wedstrijdselectie, hebben onze trainers er mede voor gezorgd dat we met de beschikbare middelen deze prestatie hebben neergezet. Aan hun de complimenten, maar natuurlijk ook aan alle spelers die dit seizoen de selectie van de Berg2Bazen versterkt hebben!

Doelpunten: 24’ Rien Bemelmans 1-1; 62’ André Cornips 2-2; 46’ Ronald Gulikers 3-2; 78’ Wesley Lardinois 4-2

Selectie: Jeroen Drummen ©; Mark Lahaye, Igor Trijnes, Jorg Essers, Chris Smitsmans; Wesley Lardinois, Olaf Corten; Rien Bemelmans; Dennis Hendriks; Ronald Gulikers, André Cornips; Egon Habets; Maikel Koster