Datum

14 september 2014 9:45

Accommodatie

Onbekend

Op de hele vroege zondag ochtend stond de wedstrijd uit tegen RKVVM op het programma.

Voor de meeste spelers na vorig seizoen een plek om nachtmerries van te krijgen.

De Berg 2 Bazen begonnen degelijk aan de wedstrijd. Voorin was genoeg dreiging en het middenveld en de achterhoede stond goed vanuit de taak te spelen.

De dreiging werd in de eerste helft helaas vaak niet uitgespeeld door slordige laatste passing. De eerste echte grote kans was voor de alleskunner Wesley die deze wedstrijd weer in de spits mocht beginnen. Helaas miste Wesley de bal en weg was de kans.

Niet veel later was het dan wel raak Olaf was goed bijgesloten en de afvallende bal schoot hij vanuit de draai beheerst buiten het bereik van de goalie.

Het doelpunt gaf de bazen echter weinig rust was kort daarna viel de 1-1 door het niet adequaat weg boksen van de bal. Na de 1-1 kwam er wel weer rust in het spel van de bazen en werd en nog een grote kans gecreëerd met een goed schot van Wesley de keeper zat er net genoeg aan waardoor de bal uiteenspatte op de lat.

Na de rust werd Ronald ingebracht om nog meer dreiging in het aanvalsspel te brengen. De eerste actie was direct goud waard met een afgemeten voorzet kon onze nieuwe routinier Eddy zijn eerste doelpunt in het shirt van Berg aantekenen hij knikte overtuigend binnen. Vlak daarna stuurde Olaf met een fabelachtige dropkick buitenkant Ronald alleen op de keeper af. Helaas door het vroege tijdstip stond Ronald zelf nog niet op scherp.

Bij een hoekschop van RKVVM maakte onze keeper met een geweldige reflex in de hoek zijn onfortuinlijke actie in de eerste helft meer dan goed door een bal die door de meeste spelers al telde alsnog te keren.

Kansen om de wedstrijd in het slot te gooien kwamen er genoeg via Brandon, Jari allemaal alleen op de keeper maar helaas konden ze de grote kansen niet verzilveren. Ronald toonde zich later in de wedstrijd wel de koele kikker en hij maakte de 1-3 voor de Bazen. De wedstrijd leek gespeeld maar volgens het Horloge van Margraten duurt de 2e helft 55 minuten. Vlak na de 1-3 besloot de scheids, Margraten nog meer te helpen dan hij al de hele wedstrijd deed door een zeer onterechte penalty te geven. RKVVM greep dit buitenkansje met beide handen aan en maakte er 2-3 van. Verder dan dit kwamen ze niet.

En zo staan de Bazen na 2 speelrondes samen met Hellas en Minor nog zonder puntverlies.

Volgende week staat de derby thuis tegen Walram 2 op het programma.

Doelpunten: 30’ Olaf Corten 0-1, 55’ Eddy vd Beek 1-2, 66’ Ronald Gulikers 1-3

Selectie: Jeroen Drummen ©, Wesley Lardinois, Maikel Koster, Jeroen Stassen, Olaf Corten, Ronald Gulikers, Igor Trijnes, Michel Senden, Eddy van der Beek, Erik v Rijen, Egon Habets, Andre Cornips, Jari Harings, Brandon Klein