Datum

28 september 2014 10:00

Accommodatie

Onbekend

Na een teleurstellende uitslag in de derby tegen onze grote rivaal Walram, stond zondag 28 september de altijd spannende uitwedstrijd tegen Scharn 5 op het programma. Qua tijdstip niet de aller vroegste uitwedstrijd van dit seizoen, maar bij aankomst op de Wippertse Heide hadden enkele spelers nog wat slaap in de ogen zitten en was de koffie van Math geen overbodige luxe. Met de gedachte dat aan Scharnse zijde een aantal spelers afwezig waren wegens de welbekende Oktober Fest in München, reisden de Berg2Bazen met vertrouwen de Rasberg af. Aanvang van de wedstrijd: 10.00u, locatie: hoofdveld Scharn, omstandigheden: redelijk warm (vooral voor een ochtend en zeker voor de tijd van het jaar). Al met al waren de juiste ingrediënten voor een goede wedstrijd aanwezig.
Van Bergse kant was de start voortvarend. Er werd goed gecombineerd en er werden volop kansen gecreëerd. Dit hadden nog meer kansen kunnen zijn als de grensrechter had geweten dat niet voor buitenspel gevlagd hoeft te worden als op het moment van schieten de positionering van bal en spelers op het veld als volgt uitziet (in volgorde van de positie vanaf de bal): aanvaller, 1 meter lucht, verdediger en keeper. Vooral topscorer Ronald had hier geregeld last van. Maar zoals het gezegde luidt 'de aanhouder wint'. Zo gold dit ook voor de B2B. Na 20 minuten was het Ronald die oog in oog stond met de keeper en koelbloedig scoorde. Nog steeds in de eerste helft bracht diezelfde Ronald de teller op twee. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen... Echter, na een snelle combinatie aan Scharnse zijde was het ineens de spits die niet lang na hoefde te denken en de bal in de lange hoek schoof, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Tijdens de interventie heerste er optimisme in de kleedkamer en waren de Bazen gebrand de drie punten mee naar huis te nemen. De tweede helft werd met vertrouwen tegemoet gezien, maar er was geen onderschatting van de tegenstander. Enigszins onverwacht had bij Scharn een wissel plaatsgevonden in de rust en keerde één van hun beste mensen niet terug na de thee. Een voordeel voor ons. Na weer een flitsende start met enkele mooie aanvallen, viel de bal helaas niet in het netje. Enkele grote kansen werden gemist, zelfs voor een leeg doel en in enkele overtalsituaties. Zoals het eerder genoemde gezegde klopte, werd een van de Cruijffiaanse gezegdes helaas ook waarheid. ‘Als de bal aan de ene kant niet valt, valt hij aan de andere kant’. Zo gezegd zo gedaan. Na een lange solo van de Scharnse spits, waarbij meerdere verdedigers om de tuin werden geleid, wilde hij de bal mooi de lange hoek in krullen maar raakte hij de bal totaal verkeerd. Onze keeper Jeroen schatte goed in wat de spits van plan was, maar door zijn mispeer lag hij in de verkeerde hoek en hobbelde de bal tergend langzaam over de doellijn, precies tussen paal en voet.

Hierna werd alles op alles gezet om de overwinning alsnog binnen te halen, maar door verkeerde keuzes te maken in de passing en individuele acties ontbrak in 9 van de 10 gevallen de nauwkeurigheid om die laatste bruikbare bal te spelen. De eindstand werd hierdoor 2-2. Een uitslag waar we over de gehele competitie gezien waarschijnlijk voor getekend hadden, maar ons nu eigenlijk voor moesten schamen. Teleurgesteld dropen de Bazen af en werd in de kleedkamer nog uitgebreid geanalyseerd hoe we hier twee punten hadden laten liggen. Zondag 5 oktober staat het thuisduel tegen Wijnandia op het programma. Een mooie gelegenheid om de twee teleurstellende uitslagen van de afgelopen weken weg te poetsen en weer naar boven te kijken.