Datum

5 oktober 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de teleurstelling van het gelijkspel tegen Scharn kon Berg 2 zich deze zondag gaan revancheren tegen een voor ons onbekende tegenstander, Wijnandia 2. Enige feitje dat er voor de wedstrijd werd geconstateerd was dat het een jonge ploeg betrof, de oudste speler in de gelederen van Wijnandia was namelijk 24 jaar. Aangezien Wijnandia de 4e plaats bezet hield, waren we gewaarschuwd. Aan Berg kant moesten we het deze wedstrijd stellen zonder vier vaste krachten: Wesley, Rien (aankomend directeur van de Decathlon), Olaf en Eddy. Dit gebrek werd echter opgevangen door drie inmiddels aan Berg 2 zijde bekende jeugdspelers, Brandon, Yoshi en Max. Daarnaast werden Maurice en Olaf van het 4e elftal nog opgetrommeld om uit te helpen. Volgens generaal Jack moest er deze middag dan ook vooral gebruik worden gemaakt van de vandaag aanwezige ervaring. Met de laatste tip dat er op deze regenachtige zondag veel zuurstof in de lucht zat, werd er iets na half 3 afgetrapt op de Wippertse Heide.

Al snel werd duidelijk dat we te maken hadden met een goed voetballende tegenstander. Wijnandia liet de bal aardig rondgaan, echter konden ze in de eerste minuten nog niet heel veel gevaar stichten voor het doel. Berg 2 had eveneens vrij snel in de gaten waar de zwakte van de tegenstander lag, de Wijnandia verdediging sloot in de opbouw meestal snel aan. Dit leidde in de omschakeling regelmatig tot zeeën van ruimte. Vrij snel werden er dan ook twee goede kansjes gecreëerd middels subtiele steekpasjes vanuit het middenveld. Nadat een mooie kopgoal van Wijnandia werd afgekeurd wegens duwen was het na 20 minuten wel raak aan Berg zeide, na een goede onderschepping van Olaf werd onze spits ingespeeld. Waar André goed de ruimte open trok aan de linkerkant, kreeg Ronald even de tijd om aan te nemen, om vervolgens de op rechts opstomende Jeroen te voorzien van de bal in de loop. Jeroen bedacht zich geen seconde en pegelde de bal mooi in de rechterhoek, 1-0!

Berg 2 pakte vervolgens goed door en er brak een kwartiertje aan waarin ondergetekende middels perfecte steekballen van André en Olaf drie maal één op één op de keeper werd afgestuurd. De eerste 100% kans werd nog goed gered, de tweede 100% kans was wel raak. Ronald scoorde beheerst in de linker benedenhoek, 2-0. Enkele minuten na deze treffer werd de derde 100% kans proffesioneel om zeep geholpen. Wijnandia voetbalde nog steeds aardig, maar echt gevaar werd er nog niet gesticht. Dieptepunt in deze wedstrijd was het uitvallen van onze keeper Jeroen, na 35 minuten moest hij zijn doel uit om een bal aan de zijkant 16 weg te werken. In het wegtrappen van de bal werd echter de hamstring verrekt, dit leidde ertoe dat Jeroen niet meer verder kon. Hopelijk valt de schade mee en kan Jeroen komende zondag weer aantreden. Zijn honneurs werden vervolgens waargenomen door Maurice, die meteen een aantal doelpogingen, voornamelijk corners goed wist weg te werken. Voor de rust werd er nog één kans gecreëerd aan Berg zeide, André werd op rechts weggestuurd waarna hij met een magistrale voorzet Ronald een intikkertje bezorgde, deze werd echter knap tegen de lat gewerkt.

In de rust werd er besloten dat er deze week geen Scharn-scenario zou plaatsvinden. De voorsprong zou deze week worden vastgehouden, dan wel uitgebouwd. Na rust werd er dan ook sterk gestart, binnen enkele minuten was het weer bijna raak. Ronald kon een goede ingooi van Igor controleren en uit de draai werd er met rechts verwoestend uitgehaald, de bal verdween helaas via onderkant kruising uit het doel. Vervolgens ging het spel op en neer zonder veel noemenswaardige momenten. Buiten een goed schot van André, moesten we wachten tot de 75e minuut waarin Max na een sterke individuele actie op rechts kon doordringen in de 5 meter, aangezien de afspeelopties ontbraken nam hij het doel onder vuur. De harde knal (bekans van de achterlijn) belandde spijtig genoeg op de paal. Daarna stond Berg aanjager en deze week man-of-the-match zijnde, Jeroen S. op. Een vrije trap vanaf links (net buiten de 16) werd opgeëist. Vervolgens draaide Jeroen deze met zijn rechtbeen prachtig in de lange hoek, 3-0! Wijnandia zette in de laatste minuten nog even aan, dit leidde ertoe dat stand-in Maurice helaas niet met de 0 op zak naar huis kon. Op een goed schot vanuit het drukke doelgebied werd er gecapituleerd.

Al met al een mooie middag voor Berg 2, complimenten mogen zeker ook gemaakt worden aan de verdediging (Michel, Egon, Maikel en Eric)! Er mag mijn inziens gesteld worden dat de Bergse verdedigingen (1e en 2e elftal) er dit seizoen aardig goed opstaan. Daarnaast nogmaals dank aan de mannen die ons deze week weer met veel plezier hebben uitgeholpen, tot binnenkort weer!

P.S. De komende week staat Gulpen 2 op het programma, waarna er vervolgens een week uitgerust mag worden. We zullen er dan ook alles aan gaan doen om de eerste reeks van dit seizoen sterk af te sluiten, zodat we met een goed gevoel van de vrije zondag kunnen genieten!