Datum

27 november 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

Vv Berg ging vandaag op bezoek bij Geusselt Sport, een stugge tegenstander waar het vorige seizoen geen punten tegen haalden. Dus we waren wederom gewaarschuwd.

Het was koud en nat op deze ochtend, goede omstandigheden voor een heerlijke pot voetbal, we waren al zeer vroeg op Sportpark Geusselt, dit had ook wel met de trainer te maken, want hij maakte de hele week al een nerveuze indruk. Misschien had dit ook te maken dat later op de dag zijn dochter werd uitgeroepen als prinses van de Foekepötjes.

Met een goede voorbereiding begonnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. De eerste kans was voor GS maar de spits kon het net niet vinden en rosde de bal naast het doel. Berg was gewaarschuwd en kreeg wat meer grip op de wedstrijd, en men begon ook beter de vrije mensen te vinden vooral op de vleugels, tweede kans van de wedstrijd was wederom voor GS en randje buitenspel werd de bal over het doel gelobt. Het bleef 0:0, vanaf dat moment keerde de wedstrijd om, Berg liet de bal sneller rond gaan en kwam al langzaam aan korterbij het doel van GS. Een paar minuten daarna kwam ook het eerste schot op doel en jawel André die een zeer sterke wedstrijd speelde, knalde eens van pak hem weg 30 meter op doel, de doelman van GS verkeek zich hier helemaal op en zag de bal door zijn handen glippen 0:1. Door dit doelpunt kreeg Berg zowaar vleugels en Cliff mocht op avontuur gaan wat resulteerde in een flinke tackle op de enkels van achteren, wat lichtjes rook naar een rode kaart. Maar goed de scheidsrechter loste het goed op en de uit hier gegeven vrij trap leverde helaas niks op.

Berg kwam nog op 0:2 door Olaf hij schoot knap binnen met zijn linker vlak voor rust door adequaat te reageren in de GS defensie.

De trainer sprak zijn manschappen aan in de rust, dat door goede communicatie en samenspel helemaal gezien de wedstrijd niet in verdere problemen kwam. Wat wel belangrijk was, de nul houden het eerste kwartier. Want GS ging volop in de aanval om de aansluiting te vinden.

Dit gebeurde ook bijna zelfs tot 3x toe maar Remi wist zijn doel mooi schoon te houden, Berg begon trouwens erg onrustig aan de tweede helft, veel balverlies achterin wat ook zorgde dat GS bijna doel kom treffen. GS was zeker niet de mindere t.o.v. Berg maar ja waar de klappen nu vallen bij GS zo was het bij Berg  vorig jaar wel anders. Breekpunt in de wedstrijd was toch wel het doelpunt van Glenn hij kreeg een aangemeten voorzet panklaar op zijn hoofd gelegd, de bal was zo hard ingekopt dat nog net niet de haringen uit de grond werden getrokken van het doelnet, zelfs de keeper van GS kreeg de rillingen langs zijn lijf, want hij moest nog reageren, alleen dat gebeurde volledig tegen de verwachting van menig GS speler, de keeper liep van het veld af zonder enige aanleiding. Was schijnbaar zodanig gefrustreerd dat hij zijn hele ploeg in de steek liet. De wedstrijd was gespeeld alleen de laatste man van GS wilde niet hebben dat de nederlaag nog erger werd en begon zijn collega’s ook maar eens toe te schreeuwen want alleen kreeg hij het ook niet voor elkaar achterin, enige punt van respect was toch wel de aanvoerder van GS deze man zal de leeftijd niet noemen misschien dat ik er naast zit, heeft de 60 grens al gepasseerd, maar nog steeds top fit en met corners van GS nog voorin meedoen, knap Jo Bex. De wedstrijd ging snel naar het einde, het werd nog 0:4, 0:5 en 0:6, en op dat moment zag ook GS zijn keeper weer terugkeren van god weet waar hij heeft gezeten, misschien had hij het licht gezien om toch zijn collega’s maar weer te gaan helpen, maar helaas hij werd keihard weggestuurd.

Berg 2 staat trots bovenaan de ranglijst, en ziet tevens ook zijn eerste plaats steviger worden doordat de concurrenten punten laten liggen.