30 oktober 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

Berg 3 – RKUVC 4  0-3 (0-2)

De korte versie is; Prima weertje, strak veld, gevulde reservebank, vlugge achterstand, twee prachtkansen missen vrij voor de doelman, na de pauze aanvallender spelen, tien minuten voor tijd 0-3.

In de lange versie beginnen we meteen met het grootste probleem; de vlugge achterstand. Meteen na de aftrap leek het erop dat Berg 3 ook deze wedstrijd weer achter de tegenstander zou blijven aanhollen. En zeker de eerste 16 minuten gebeurde dat een beetje te langzaam. Na vijf minuten kon de linksbuiten van UVC in alle rust beslissen of hij vanaf links een voorzet of schot op doel zou geven. Zijn trap leek een beetje op beide, en zeilde mooi over Ruud in het doel. De 0-2 viel niet lang daarna door een snelle omschakeling vanuit de UVC verdediging waardoor – ditmaal de rechtsbuiten- ver door kon lopen en vanaf rechts de bal in de korte hoek wist te schieten. Aiaiai, zou dit de afstraffing worden die gezien het spelbeeld in de voorgaande wedstrijden niet uit kon blijven? Zou Berg 3 straks huilend met een nederlaag van dubbele cijfers hun verdriet moeten verdrinken? ….. Voor Math zou dat dan wel eens een topomzet kunnen worden. Hij had de telefoon zelfs al in de handen om een extra vaatje tarwesap te bestellen, maar zag plots dat Berg ging meevoetballen. Steeds vaker, en steeds langer,  wist Berg 3 de bal in de ploeg te houden. Berg wist steeds dichter bij het doel van UVC te komen, en zowaar kon men daar een doelman in ontdekken!!   Eenmaal wetend in welke richting de bal zou moeten gaan om te kunnen scoren was het hek van de dam. Berg 3 wist opeens zowaar KANSEN te creëren. Tot tweemaal toe kon een speler VRIJ voor die doelman gezet worden, maar beide keren bleek dat joch ook nog te kunnen keepen. UVC wist eigenlijk geen vuist meer te maken. Het bleef vooral bij dreigementen en wat schermutselingen op het middenveld. Bij Berg was het vooral weer “net niet” waardoor meer uitgespeelde kansen achterwege bleven.

En dus mocht men na de pauze, na enkele wisselingen binnen het team, met nieuw elan trachten de aansluitingstreffer erin te prikken. En zowaar kon Berg 3 als bovenliggende partij het spelbeeld bepalen. Ook nu kwamen er weer mogelijkheden, maar ook NU werd er op het moment suprême net iets te lang geaarzeld, of was het afgeleverde schot niet van die kwaliteit om de UVC-doelman te verschalken.  Berg schakelde over naar 4-3-3 om zo een doorbraak te forceren. Daarbij moest men wel HEEEL goed opletten op de snelle counters van UVC. Twintig minuten voor tijd werd door zo’n snelle tegenaanval keeper Ruud gepasseerd maar gelukkig wist Patrick D de bal – volgens mij ACHTER de lijn- maar volgens de scheidsrechter VOOR de lijn uit de doelmond te halen, en wie ben ik om in zo’n geval ons voordeel met de scheids te gaan betwisten. (Want hij was wel degelijk over de lijn….) UVC protesteerde in ieder geval niet, waarschijnlijk niet bang voor Bergs aandringen in het laatste kwartier. Achteraf kunnen we concluderen dat zij daarin gelijk hebben gehad, want Berg wist NIET meer echt aan te dringen, en tien minuten voor tijd viel, weer na een snelle counter, de allesbeslissende 0-3. Minpunt; Berg verliest, en ditmaal ZONDER te scoren. Pluspunt; Berg weet wel degelijk goed tegenstand te bieden aan een team dat totnogtoe alleen van aanstaand kampioen GSV  verloren had. Volgende halte; Schimmert 4. En ik vertrouw erop dat de volgende drie punten voor Berg 3 daar vandaan komen.