Datum

13 november 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

En dat is de tweede keer op rij dat Berg 3 niet verliest. Het zou ook niet terecht geweest zijn indien deze wedstrijd verloren was gegaan. Berg 3 had zeker in de eerste helft misschien niet het betere veldspel, maar wel de betere kansen. Jorg en Raymond konden ondanks de enorme kansen die zij kregen  de score  niet openen. Walram vond wat makkelijker de vrije man tijdens balbezit, maar wist dat niet door te drukken tot scoringsmogelijkheden. Intussen had scheidsrechter H Breuer zijn handen vol aan het soms wat harde en soms wat ongelukkig gewelddadige  voetbal dat Berg en Walram op de mat legden. Hij kon echter harder schreeuwen dan de aanvoerders van Berg en Walram en wist zo de controle over de wedstrijd te behouden. Luc B probeerde in de tweede helft nog even uit hoever hij kon gaan, maar door de logische (verstandige?) wisselactie van Vincent zullen we dat nooit weten. ( mij staat bij dat men met de Breuers uit Broekhem NOOIT echt ver kon gaan alvorens een eventueel conflict met veel uit overdadige luchtverplaatsing bestaande bewegingen werd beslecht). Afijn, het spelletje kabbelde zo voort tot aan de rust, en ging precies hetzelfde verder NA de rust.

Al waren NA de rust de beste kansen voor Walram. 20 minuten voor tijd leek een schoot zowaar raak te zijn, maar dankzij een PRACHTIGE zweefduik van Marco H werd dat tot corner geranseld. Het Bergse middenveld met Fred, Marcel, Erik en Carl probeerde constant de bal lang genoeg te controleren om Jorg en Dean voorin te bereiken, maar TE vaak werden (onnauwkeurige?) passes door Walram doorzien en onderschept. Volgens Patrick D speelde Berg veel te GESTAFFELD, en zodra we weten wat daarmee binnen de voetbalwereld bedoeld wordt, kunnen wij onze mening daaraan toevoegen.    Enige hulp en uitleg is welkom;

Vandaleonline.com geeft het volgende;

I.) dakpansgewijs stapelen
II.) •"(boekhouden)" berekenen met behulp van de staffelmethode
III.) 1) Volgens de staffelmethode berekenen

Waarschijnlijk was Patrick al aan het rekenen met of over iets…. (16 pils, 2 sjoes, 2 cola à 1,65€ p/s excl. Portie bitterballen = ……. ). En nee, swaffelen is iets anders, en heeft OOK niets met voetbal te maken. Hoop ik.

Dus na deze uitleg weten we het nog steeds niet. Wat we WEL weten is dat uit het NIETS een lange bal over rechts werd gegeven door Walram, hun rechtsvoor daar volledig vrij stond en een uitkomende Marco wist te passeren. 1-0 voor Walram met nog 10 minuten te spelen. Sneu, en gezien het spelbeeld in de tweede helft waarschijnlijk ook de doodsteek voor Berg 3. Maar het duurde slechts 4 minuten alvorens Mr. Staffel mee naar voren ging om een uitgekiend steekpasje te kunnen geven richting de penaltystip, waar een gedreven Jorg de bal wist aan te nemen en in de draai de bal op doel wist te duwen. De doelman wist slechts een halve redding te produceren en de bal huppelde tergend langzaam langs de –voor Berg- goede kant van de paal het doel in. 1-1. Men zou denken dat een laaiend Walram daarna nog een fors tegenoffensief zou leveren. Berg nam echter het initiatief over en wist de resterende tijd de bal goed rond te spelen. Walram durfde NIET het ene punt op het spel te zetten en drong niet meer echt aan. Terechte uitslag.