vv Berg'28 3 vs SV Geuldal 4 - V.V. Berg '28

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

vv Berg'28 3 vs SV Geuldal 4

Berg'28 3 (zon)

0 - 4

SV Geuldal 4 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 3, 6e klasse 04

Datum

27 november 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

Geuldal dus. De koploper. Wat valt er nou over deze wedstrijd te vertellen. Moet i k mijn mening daarover spuien?  Is die belangrijker dan het gedachtegoed van mijn medemens? Neen, driewerf neen. Laten we daarom ons goed getrainde oor te luisteren leggen in de wandelgangen, om zodoende erachter te komen wat er over Berg 3 tegen Geuldal te zeggen valt. De eerste verdieping; En daar staat met stip op de eerste plaats het verhaal dat Hub van inkoop ‘het” met die blonde van administratie doet. Lijkt me sterk, Hub doet al jaren niets op die afdeling, dus … zal wel niet kloppen. De tweede verdieping misschien? AHA! De overwinning was dik verdiend! Mede dankzij de sterke ondersteuning van de achterhoede, al had de beslissing eerder mogen vallen. Maar na enkele minuten wordt me duidelijk dat men daar kletst over Trump en consorten. (pfff, stelletje loosers). Doch,  in de lift naar de derde komt het verhaal op gang. (De lift, ja! Ook uw favoriete webreporter bespaart (zijn) energie waar het kan). En op de derde verdieping is men lyrisch over het spel van Geuldal. Zo eenvoudig als Berg 3 in de eerste helft te kijk werd gezet had men zelden gezien. Bal van achteruit rondspelen, afwisselend inspelen of lange pass richting aanvallers, en kijken wat die ermee doen. ZOO  simpel kan het zijn. Dat het al rap 0-2 stond was dus achteraf gezien logisch, want meer dan eens kwam Geuldal in kansrijke positie voor Marco te staan. Vooral de pass van de laatste man richting linkshalf, gevolgd door diens pass naar de rechtsvoor (NET over Frank V heen) waren beide perfect. De navolgende afronding voor de 0-2 evenzo. Berg 3 probeerde veel, maar er lukte bar weinig. En kwam dan eens een goede pass richting de Berg-voorhoede, dan werd steevast – al dan niet terecht- afgevlagd voor buitenspel, een tactiek die John D wel zag zitten en in de tweede helft zelfs verbeterde; Hij zwaaide met zijn vlag als hing het kampioenschap van de lokale schutterij ervan af. Vóór de pauze werden de 0-3 en 0-4 even gemakkelijk als de twee eerste doelpunten achter Marco gewerkt.

Wat er na de pauze gebeurde kan men samenvatten in TWEE mogelijkheden; OF Berg speelde beter, OF Geuldal wist zich geen raad meer. Het balbezit was en bleef nu iets langer voor Berg, terwijl elke uitval of overname van Geuldal in potentie gevaarlijk leek. Maar ECHT gevaarlijk werden de gasten niet meer. Berg deed daarentegen goed mee en wist enkele mooie kansen te creëren. Enkele schoten gingen naast of over, een trap van Jorg trof zelfs de lat, en Raymond wist van vlakbij de bal niet over de lijn te werken. Het feit dat Berg het net niet wist te vinden maakte ook dat de wedstrijd nooit spannend werd. Er werden nog wat originele en oeroude scheldwoorden links en rechts over het plastic gras en naar elkaar gestrooid, er werd nog wat genoten van het winterse zonnetje, en vijf minuten voor tijd drong het ook tot de scheidsrechter door dat er vandaag niets te halen viel voor Berg 3. 0-4 bleef het, met name ook dankzij het enthousiaste vlaggen van John D. Geuldal kon daar verder wel mee leven, want hadden zij nou een makkelijke ochtend gehad of niet??

Hierna drong ook op de derde verdieping het gerucht door dat Hub van inkoop met die blonde van…. Dus MEER heb ik over de wedstrijd niet kunnen los pulken in de wandelgangen.  Misschien maar goed ook.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!