Datum

4 december 2016 10:00

Accommodatie

Onbekend

Koning Winter was gearriveerd, en Berg wilde daar OPTIMAAL van profiteren. Dus gingen de heren diehards al om negen uur op pad door een wit bevroren heuvellandschap naar Genhout om daar te kunnen genieten van bevroren tenen en pijnlijke knokkels. En wat lag het kunstgrasveld er prachtig mooi bij. De jongens van Berg 3 waren ontroerd door zoveel winterse pracht. Zij raakten prompt in hogere kerstsferen en trokken dit gevoel helemaal mee de wedstrijd in; want al na 8 minuten kreeg GSV het eerste doelpunt mooi ingepakt met een zilveren strikje met twee handen aangereikt. “kijk eens jongens, wat een mooie 1-0 we voor jullie hebben meegebracht”. En dus stond Berg 3 alweer erg vroeg in de wedstrijd op achterstand. Maar anders dan vorige week tegen Geuldal  ging Berg daarna in de figuurlijke tegenaanval. Figuurlijk, want tot een ECHTE aanval kwam Berg zelf die gehele eerste helft niet. Wel haalde Berg het tempo omlaag, trapte alle ballen zo ver mogelijk weg en probeerde alle voetbal op de moeilijk bespeelbare plastic mat onmogelijk te maken. En anders dan tegen Geuldal lukte dat redelijk goed. Dus stond het ditmaal NIET 0-4 bij rust maar “slechts” 0-1, en mocht men dus blijven hopen op een klein wonder in Genhout.

Het elftal kwam ongewijzigd uit de kleedkamers en zag die hoop binnen drie minuten wegsmelten, net als de bovenlaag op het inmiddels weer grotendeels groene plastic. Het was eigenlijk een prachtig doelpunt, voorzet vanaf links en een gerichte trap binnenkant schoen vanaf randje zestien RECHT in de rechterbovenhoek, excuseer mij dat ik daar echter niet de schoonheid van inzag. 0-2. Berg bleef ook daarna nog in de verdrukking, maar probeerde nu wat meer mee te voetballen, met als resultaat enkele pogingen tot het opzetten van een aanval met als doel het verkrijgen van de mogelijkheid op een doelgerichte actie. Meer dan een poging werd het echter nooit. Ook in deze tweede helft kreeg Berg niet echt een mooie kans. Of het moet het kleine aantal hoekschoppen zijn welke Berg kreeg in het laatste kwart van de wedstrijd. Intussen had GSV WEL al de 0-3 in mogen tikken na een goed opgezette aanval en dito voorzet over rechts. Vlak voor tijd kwam daar de 0-4 nog eens bij. WEER een duidelijke nederlaag voor Berg, met als excuus dat die ook nu weer tegen een titelkandidaat werd geleden. Een verdiende overwinning voor GSV. Berg heeft zich desalniettemin de broodjes en bitterballen na de wedstrijd goed laten smaken. Want voor dit Berg 3 is het geen schande om van een team van merendeels fitte voetbaltechnisch voldoend begaafde  twintigers te verliezen. Dan valt 0-4 in principe best mee, en wacht maar af; Berg 3 krijgt zijn kans op die klinkende, al dan niet verassende overwinning nog wel. Die kans zullen zij grijpen. Die hoeft ook niet mooi ingepakt te komen met een zilveren strikje.