Datum

5 maart 2017 9:30

Accommodatie

Onbekend

Berg ging voor niet minder dan DRIE punten naar de nummer laatst Schimmert. Van wie zou men anders nog kunnen winnen? En met een goed gevulde selectie (15 spelers) en een aantal enthousiaste supporters langs de kant, ja zelfs via een telecom verbinding tot in Zweden (hallø,  Frank V) had men vol vertrouwen op een goede afloop. De tactiek was eenvoudig. Doen alsof je geen flauw idee hebt hoe je moet voetballen, en dan KEIHARD toeslaan in de tegenaanval. Nu moet ik toegeven dat het eerste gedeelte van het plan niet alleen met verve, maar ook op een ongekend professioneel hoogstaand niveau werd uitgevoerd. Berg kwam vijf minuten lang niet van hun eigen helft af. Schutterde waar het maar kon. Schimmert voelde dat er wat inzat vandaag. Zij kregen ook twee prachtkansen, eenmaal zelfs een vrije doorloop richting Berg doel alwaar Marco prima redding bracht voor Berg. De tweede maal dat Berg over de helft kwam (terugspeelballen van Schimmert niet meegerekend) eindigde dat per ongeluk in een hoekschop. En dankzij een prachtige trap van Jorg scheerde de bal OVER de Schimmert goalie heen in de voeten van Johnny D, die naar eigen zeggen de bal doelgericht tegen de touwen liep. Laten we maar aannemen dat dit klopt. Schimmert schrok, en wist de verdere eerste helft niet meer goed wat te doen. Ze overtroffen Berg zelfs met armoedig veldspel, incorrecte passes en besluiteloosheid. Berg kreeg zelfs een tweede corner –weer over de doelman heen, maar de bal viel net verkeerd. En een aanval over links eindigde met een voorzet –weer over de keeper heen- bij de tweede paal waar Johnny D de bal verzuimde in te knikken. Vanwege deze misser willen we Johnny dan ook NIET het predikaat “speler van de dag” geven. Ondanks zijn tweede en winnende treffer (spoiler alert !) (oeps- te laat…)

Want DAT is precies wat er gebeurde. Berg had niet al te veel moeilijkheden in de tweede helft, maar kreeg TOCH een treffer om zijn oren. Een bal over rechts die men niet kon onderscheppen eindigde op zestien meter van het Berg doel voor de voeten van nummer 8, een linkspoot. En die schoot de bal laag in de linkerhoek van het doel. Had Marco die niet zien aankomen? Niet verwacht? Of was die bal gewoonweg te hard en te ver in de hoek? Jammer maar helaas. Beide teams hadden gezien het veldspel niet meer dan dat ene punt verdiend, maar dat was buiten John D gerekend. EEN minuut voor tijd – hoe Duits…-  kopte hij bij de tweede paal  een bal binnen waar de keeper –ongelooflijk- WEER onderdoor dook. 1-2, einde wedstrijd, drie punten voor Berg waardoor Schimmert nu wel heel vast op die laatste plek staat. Man van de wedstrijd dus niet John. Wie wel? Jorg, die zich de longen uit zijn lijf rende? Hmm. Misschien als hij VOOR rust een van zijn drie rushes doeltreffend had afgerond OF succesvol had afgelegd voor het doel naar een medespeler? Nee. Marcel? Die steevast vrije ruimtes opzocht?  Erik U die … of Fred.. of Huib, Carl, Raymond, Peter,Jo, etcetcetc. Misschien is een man van de wedstrijd helemaal niet nodig. Indien er iemand wordt aangewezen, drinkt de rest van het team daar eentje minder om? Wordt daar een lied voor gezongen? Wint die een auto? Neen. Alles flauwekul. De linies deden hun best, de aanvallers hebben succesvol gestoord, de middenvelders hebben hard gelopen en de verdedigers hebben minder doelpunten toegelaten dan dat hun eigen team gescoord heeft. Daarom heeft Berg ook gewonnen. En als er dan TOCH een man van de wedstrijd gekozen moet worden is het wel Marco P, want hij haalde de schotel bier na afloop.